Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Προσοχή στα comments και στα likes στα social media για Ερντογάν!

Γερμανία: Προσοχή στα comments και στα likes στα social media για Ερντογάν!
φωτογραφία: Reuters

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Γερμανία για επισκέπτες να μην προβαίνουν ή να υιοθετούν δυσμενή σχόλια στα social media για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η Γερμανία προχώρησε στην προειδοποίηση αυτή, μετά την αύξηση των περιπτώσεων Γερμανών που συλλαμβάνονται (!) επειδή έχουν επικρίνει στο Ίντερνετ την κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η Γερμανία λογοκρίνει το Διαδίκτυο για χάρη του “Σουλτάνου”

Η επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι προσπάθειες του Βερολίνου να διορθώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει ελάχιστα για τους δεκάδες Γερμανούς πολίτες που είναι φυλακισμένοι εκεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

“Συλλήψεις και διώξεις συχνά συνδέονται με καταχωρίσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι επικριτικές για την κυβέρνηση”, αναφέρεται στη νέα ταξιδιωτική οδηγία. “Σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί απλώς να κάνει κάποιος ‘like’ σε τέτοιας φύσης καταχώριση κάποιου άλλου…”, προστίθεται.

Το Βερολίνο συμπληρώνει πως ακόμη και ιδιωτικά σχόλια μπορεί να αποβούν επικίνδυνα. “Μη δημόσια σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προωθηθούν σε τουρκικές αρχές μέσω καταγγελιών”, υπογραμμίζεται. “Μια καταδίκη για ‘εξύβριση του προέδρου’ ή για ‘διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας’ μπορεί να οδηγήσει σε πολυετή φυλάκιση”!

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις