Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Σε «έκτακτη ανάγκη» για το φυσικό αέριο – Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για άμεση κρατική παρέμβαση

Γερμανία: Σε «έκτακτη ανάγκη» για το φυσικό αέριο – Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για άμεση κρατική παρέμβαση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα με το φυσικό αέριο, καθώς βασικός προμηθευτής σε πολλές χώρες ήταν η Ρωσία. Και η Γερμανία πλέον παίρνει τα μέτρα της, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. 

Πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει την ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο. Στις ανακοινώσεις του Ρόμπερτ Χάμπεκ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται και τα μέτρα που θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση μετά τα προβλήματα στην προμήθεια από τη Ρωσία. 

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της Γερμανίας για το φυσικό αέριο περιλαμβάνει τρία επίπεδα: της έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο έχει ήδη ενεργοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου και προβλέπει στενή παρακολούθηση της εξέλιξης στην προμήθεια του αερίου, του συναγερμού και της έκτακτης ανάγκης, με άμεση πλέον παρέμβαση του κράτους στην αγορά και στη διανομή του αερίου.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται επίσης να ανακοινώσει ότι, βάσει του νόμου για την ενεργειακή ασφάλεια, οι εταιρίες που εμπορεύονται το φυσικό αέριο δεν θα έχουν δυνατότητα να αυξήσουν τις τιμές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις