Κόσμος

Γερμανία: Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Γερτρούδη» – Καμπανάκι για μεγάλες ποσότητες χιονιού

Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Γερτρούδη» με έντονα καιρικά φαινόμενα είναι εγκλωβισμένη η Γερμανία.

Για «επίμονη και μερικές φορές έντονη χιονόπτωση και παγωμένη βροχή» θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και σήμερα, Πέμπτη (18.01.24) οι κάτοικοι της κεντρικής Γερμανίας από την περιοχή της Κολωνίας έως και την Θουριγγία, προειδοποίησε τα ξημερώματα η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις.

«Περιμένουμε μεγάλες ποσότητες φρέσκου χιονιού, σαν καταιγίδα, έως και 30 εκατοστά εντός 24 ωρών», ανακοίνωσε η Υπηρεσία και έκανε λόγο για τον κίνδυνο «σημαντικών προβλημάτων στην κυκλοφορία». Τα φαινόμενα αναμένεται ωστόσο να εκτονωθούν από το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκινητοδρόμους στην Έσση και στην Ρηνανία – Παλατινάτο, λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιού και ολισθηρότητας.

Σωστικά συνεργεία παρείχαν κουβέρτες και ζεστά ροφήματα στους οδηγούς, ανέφερε η αστυνομία.

Εκατοντάδες ήταν και τα μικρής κλίμακας ατυχήματα που προκλήθηκαν χθες λόγω του παγετού σε πολλές περιοχές, καθώς είχε σχηματιστεί πάγος σε δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το οποίο είχε προηγουμένως εκτραπεί της πορείας του λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αναμένονται και σήμερα προβλήματα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να συμβουλεύουν τους επιβάτες να ελέγχουν τις πτήσεις τους και, εφόσον ακυρώνονται, να μην μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο. Χθες εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς δεν ήταν εφικτό να αφαιρεθούν εγκαίρως και με ασφάλεια ο πάγος και το χιόνι από τα αεροσκάφη. Σε πολλές περιοχές της Βαυαρίας και της Έσσης τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και το μάθημα έγινε διαδικτυακά, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα.

Στους σιδηροδρόμους η κατάσταση ήταν καλύτερη, τα τρένα ωστόσο δέχονται αυτές τις μέρες μεγαλύτερη πίεση, λόγω των περιορισμών στις αεροπορικές και οδικές μετακινήσεις. Χθες και σήμερα ακυρώθηκαν τα δρομολόγια από την Φραγκφούρτη, την Στουτγάρδη και το Ζααρμπρούκεν προς το Παρίσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει το βίντεο κακοποίησης 88χρονου με άνοια στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Θα σε μαστιγώσω»
Η Bilikesu Olagunju καταγράφηκε από κάμερα να τον απειλεί, να τον γδύνει και να τον τραβά βίαια μέσα στο σπίτι του - Η ποινή της εξόργισε την οικογένεια του θύματος - Προσοχή σκληρές εικόνες
Ηλικιωμένος κακοποίηση
2
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3