Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανία: Σχεδίαζαν να σκοτώσουν αριστερούς πολιτικούς!

Γερμανία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Αστυνομικοί στη Γερμανία πραγματοποίησαν έρευνες σήμερα στα σπίτια και τους χώρους εργασίας ενός αστυνομικού και ενός άλλου προσώπου.

Οι άνδρες που διαμένουν στη Γερμανία, φέρονται ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν και να σκοτώσουν αριστερούς πολιτικούς με αφορμή τις απόψεις τους για το μεταναστευτικό.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι φοβούνταν ότι η προσφυγική πολιτική της Γερμανίας θα φτωχύνει τη χώρα, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν τρόφιμα και πυρομαχικά και σχεδίαζαν επιθέσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Έβλεπαν αυτή την κρίση ως μια ευκαιρία “για να αιχμαλωτίσουν πολιτικούς της αριστεράς και να τους σκοτώσουν με τα όπλα τους”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι ύποπτοι είχαν συντάξει και έναν κατάλογο με τα ονόματα των στόχων τους και σχεδίαζαν “σοβαρές βιαιότητες απειλητικές για το κράτος” τονίζει η εισαγγελία.

“Βράζει” η Γερμανία

Ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας είπε πάντως ότι δεν έχει συλληφθεί κανείς και δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ακόμη. Στον ιστότοπο της εφημερίδας Bild αναρτήθηκαν φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, την ώρα που διεξάγουν τις έρευνες.

Ο ύποπτος αστυνομικός εργαζόταν στην πόλη Λούντβιχσλουστ, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βερολίνου, στη Γερμανία. Το υπουργείο Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας ανακοίνωσε ότι του έχουν επιβληθεί πειθαρχικά μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις