Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Γερμανία: Συναγερμός μετά από φάκελο με λευκή σκόνη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών – Τελικά ήταν άμμος

Γερμανία: Συναγερμός μετά από φάκελο με λευκή σκόνη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών – Τελικά ήταν άμμος

Συναγερμός σήμανε χθες (25.5.2023) στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στην εκλογική περιφέρειά του στο Φλένσμπουργκ όταν στάλθηκε εκεί φάκελος, ο οποίος περιείχε μια λευκή σκόνη.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γερμανίας τόνισε όμως, ότι ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, όλα δείχνουν ότι η ουσία που είχε ο φάκελος ήταν απλώς ψιλή άμμος. Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

Υπάλληλοι του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ στο Φλένσμπουργκ, κοντά στα βόρεια σύνορα της Γερμανίας με τη Δανία, παρέδωσαν τον φάκελο χθες το απόγευμα στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την πυροσβεστική, αναφερόταν σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η αστυνομία αργά χθες.

Η αστυνομική επιχείρηση διήρκεσε δύο ώρες και ο φάκελος με την ουσία απομακρύνθηκε από το κτίριο από την πυροσβεστική αφού τοποθετήθηκε μέσα σε δοχείο.

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, είναι ο επικεφαλής της προσπάθειας της Κυβέρνησης να μετριαστεί ο οικονομικός αντίκτυπος που προκλήθηκε στη χώρα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δημοτικότητά του έχει πέσει τις τελευταίες εβδομάδες στις δημοσκοπήσεις έπειτα από σκάνδαλο νεποτισμού στο υπουργείο του και την κριτική που του ασκείται επειδή προωθεί τη σταδιακή κατάργηση παλαιότερων συστημάτων οικιακής θέρμανσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις