Γερμανία: Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ για την χαλάρωση των μέτρων

Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Χειαζόμαστε μια αναγνωρίσιμη προοπτική χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ εν όψει της διάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα στην Γερμανία.

«Τα 16 κρατίδια αναμένουν από εμάς να παρουσιάσουμε μια στρατηγική έναρξης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Χρειαζόμαστε να γίνει αναγνωρίσιμη μια προοπτική: προς τα πού θα πάμε, αυτό περιμένω από τη διάσκεψη των πρωθυπουργών των κρατιδίων με την καγκελάριο», δήλωσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ σήμερα στο Ντίσελντορφ.

Click4more: Ξεκάθαρη η Μέρκελ για τους περιορισμούς των μέτρων κατά του κορονοϊού

Εν τούτοις, προειδοποίησε επίσης ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα πολύ και πολύ γρήγορα. «Προς το παρόν, η χαλάρωση των μέτρων είναι δυνατή μόνο για να μετριαστούν σοβαρές ζημιές. Σε τελική ανάλυση, η αναμενόμενη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων σε 50 ή 35 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών δεν επετεύχθη. Πιστεύω ότι απαιτούνται περισσότερες δυνατότητες διαγνωστικών τεστ για τον εντοπισμό νέων μολύνσεων εγκαίρως ώστε να καταστεί δυνατή η χαλάρωση. Η ευρεία χρήση γρήγορων διαγνωστικών τεστ είναι ένας πολύ σημαντικός προστατευτικός μηχανισμός. Όλες οι τεχνικές δυνατότητες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για αυτό», τόνισε ο Λάσετ.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) εναποθέτει επίσης ελπίδες σε μια νέα εφαρμογή η οποία ιχνηλατεί καλύτερα τις αλυσίδες επαφών.

«Θα ήθελα να δω την πανδημία και τις επιπτώσεις της να έχουν ξεπεραστούν τον επόμενο χρόνο, το Φεβρουάριο του 2022. Ελπίζω ότι (τότε) θα έχουμε κάνει τόσο πολλούς εμβολιασμούς ώστε να μπορούμε να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ζωή και ίσως να γιορτάσουμε ξανά το Καρναβάλι», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εισηγήσεις στις ΗΠΑ για έγκριση σε ηλικίες 18 ετών και άνω

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εισηγήσεις στις ΗΠΑ για έγκριση σε ηλικίες 18 ετών και άνω

Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνέστησε ομόφωνα την χορήγηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού για άτομα ... Διαβάστε περισσότερα
Βόρεια Μακεδονία: Επεισόδια σε διαδήλωση Αλβανών στα Σκόπια

Βόρεια Μακεδονία: Επεισόδια σε διαδήλωση Αλβανών στα Σκόπια

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα Σκόπια κατά την διαδήλωση περίπου 2.000 Αλβανών. Η πορεία αυτή πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ... Διαβάστε περισσότερα
Γαλλία: 12 χρόνια φυλακή σε έναν μαιευτήρα για 11 βιασμούς σε γυναίκες ασθενείς

Γαλλία: 12 χρόνια φυλακή σε έναν μαιευτήρα για 11 βιασμούς σε γυναίκες ασθενείς

Ένας 49χρονος μαιευτήρας καταδικάστηκε χθες σε 12 χρόνια φυλάκισης από το ποινικό δικαστήριο του Ερό στην νότια Γαλλία για 11 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε ... Διαβάστε περισσότερα