Κόσμος

Γερμανία: «Τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον κορονοϊό» λένε ειδικοί

Τα διαγνωστικά τεστ αντιγόνου, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζικά σε σχολεία, εταιρείες και μπροστά από καταστήματα, δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον κορονοϊό σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς.

«Τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ σίγουρα δεν θα μας οδηγήσουν εκτός πανδημίας. Επομένως, δεν πρέπει να νοούνται ως το κλειδί για περισσότερη ελευθερία», δήλωσε ο Τόρστεν Λερ ερευνητής μοντέλων διάδοσης του κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο του Ζάαρλαντ, στο «Spiegel».

Τι λένε οι ειδικοί στην Γερμανία

Επίσης, ο λοιμωξιολόγος Όλιβερ Κέπλερ του Πανεπιστημίου του Μονάχου δεν πιστεύει ότι με τα μαζικά τεστ αντιγόνου μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η πανδημία του κορονοϊού. μια τέτοια άποψη είναι παράλογη και σε καμία περίπτωση δεν βασίζεται σε στοιχεία. Αυτά τα τεστ υπερπροβάλλονται με περισσή ρητορική ελπίδας, υπάρχει όμως ένα βαθύ χάσμα μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας», δήλωσε στο Spiegel.

Click4more: Κορονοϊός: Πρόβλεψη «μαχαιριά» από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

Σύμφωνα με μια μελέτη της ανεξάρτητης Cochrane Collaboration, τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ αντιγόνων ανιχνεύουν κατά μέσο όρο μόλις το 58% των μολυσμένων ασυμπτωματικών ατόμων. Στα παιδιά, τα μειονεκτήματα των τεστ είναι ακόμη πιο εμφανή.

Περίπου τα τρία τέταρτα των μολυσμένων μαθητών ηλικίας έως 14 ετών δεν εντοπίσθηκαν από τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ που γίνονταν δύο φορές την εβδομάδα στην Αυστρία. Αυτή είναι η εκτίμηση του τρίτου γύρου έρευνας η οποία διεξήχθη σε σχολεία της χώρας, όπως είπε στο «Spiegel» πριν από δύο εβδομάδες ο Μίχαελ Βάγκνερ, μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Ο Βάγκνερ εκτιμά ότι «περίπου το 40% από αυτά τα παιδιά έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό».

«Η επιστήμη πληροφόρησε τους υπεύθυνους λήψης πολιτικών αποφάσεων σχετικά με τα προβληματικά στοιχεία, αλλά όπως φαίνεται από κάποιο σημείο και μετά δεν ήθελε κανείς μας ακούσει», τόνισε ο Κέπλερ στο γερμανικό περιοδικό.

Πηγή: Der Spiegel.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Σύλληψη της ανώτατης στρατιωτικής εισαγγελέα για το βίντεο-σοκ με Παλαιστίνιους κρατούμενους – «Η χειρότερη επικοινωνιακή καταστροφή στην ιστορία του Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθη για τον φερόμενο ρόλο της στη διαρροή βίντεο που απεικονίζει κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατουμένων
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική υπεύθυνη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι προκαλεί φονικές πλημμύρες και καταστροφές – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι, που έπληξε την Τρίτη το κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και μαζικές εκκενώσεις
Διασώστες στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του τυφώνα
Ο σοσιαλιστής Ζοράν Μαμντάνι έτοιμος να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης - Οργή Τραμπ στα social media
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανεβάζει τους τόνους πριν τις εκλογές στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζοντας τον 34χρονο υποψήφιο «κομμουνιστή» και προειδοποιώντας ότι θα κόψει τα ομοσπονδιακά κονδύλια προς την πόλη αν κερδίσει τη δημαρχία
Ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι