Κόσμος

Γερμανία: Τέλος η αποδοχή πρσφύγων από Ελλάδα – Ιταλία

«Η Γερμανία έκλεισε, σε μεγάλο βαθμό, το θέμα της κατανομής του 2017. Η υποδοχή προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα φτάνει στο τέλος της» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στην εφημερίδα «Welt».

«Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν μεμονωμένες μεταφορέςm οι οποίες δεν μπόρεσαν να γίνουν το περασμένο έτος» πρόσθεσε.

Όπως υπενθυμίζει δε η Frankfurter Allgemine Zeitung (FAZ), η σχετική συμφωνία για την κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου και η Γερμανία έχει δεχτεί 10.265 (4.894 πρόσφυγες από την Ιταλία και 5.371 από την Ελλάδα), δηλαδή «τους περισσότερους με διαφορά», κατά το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Αν και αναμένονταν 27.000, οι υπόλοιποι δεν πληρούσαν τα κριτήρια με το υπουργείο. Τον περασμένο Δεκέμβριο δέχθηκε 503 από την Ιταλία και 39 από την Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο μόνο οκτώ συνολικά και από τις δύο χώρες.

«Εν τω μεταξύ δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου αιτούντες άσυλο, οι οποίοι να έπρεπε ενδεχομένως να μεταφερθούν (ενν. στη Γερμανία)», σύμφωνα με τον Τόμας ντε Μεζιέρ, τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών, γράφει η Welt.

Πηγή : Die Welt, FAZ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση είναι ένας 45χρονος Βρετανός υπήκοος, γεννημένος στη Σομαλία
Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε τον εκλογικό χάρτη της Λουιζιάνα, «χτύπημα στη φυλετική ισότητα»
«Ένας νόμος γραμμένος με το αίμα, τον ιδρώτα και τις θυσίες των Αμερικανών για να εμποδίσουν τις φυλετικές διακρίσεις, για άλλη μια φορά αποδυναμώνεται», ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ
Το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον