Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γερμανία: Το 20% του πληθυσμού αναμένεται να έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Μάιο

Γερμανία: Το 20% του πληθυσμού αναμένεται να έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Μάιο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Γερμανία θα έχει εμβολιάσει κατά του κορονοϊού το 20% του συνολικού πληθυσμού της έως τις αρχές Μάϊου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν.

Στη Γερμανία παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων καθώς η χώρα έπεται σε ρυθμό εμβολιασμών της Βρετανίας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του από ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Βερολίνο ο Σπαν επισήμανε ότι η χώρα χρειάστηκε τρεις μήνες για να εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια ώστε να εμβολιάσει το πρώτο 10% του πληθυσμού της.

“Θα καταφέρουμε (να εμβολιάσουμε) το επόμενο 10% μέσα σε ένα μήνα λαμβάνοντας υπόψη τις παρτίδες των εμβολίων που αναμένουμε να παραλάβουμε”, είπε ο ίδιος.

Το 62% των πολιτών δεν πιστεύει ότι θα υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για εμβολιασμό του πληθυσμού έως τις 21 Σεπτεμβρίου

Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η διαδικασία εμβολιασμού θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 21 Σεπτεμβρίου, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, αναδεικνύεται σε δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 62% των πολιτών θεωρεί ότι δεν θα τηρηθεί η δέσμευση, ενώ εμπιστοσύνη στην κυβερνητική εξαγγελία εκφράζει μόνο το 23%.

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε και πριν από λίγες ημέρες την υπόσχεση ότι, το αργότερο έως το «τέλος του καλοκαιριού, το οποίο επισήμως είναι στις 21 Σεπτεμβρίου», θα έχει προσφερθεί σε όλους τους ενήλικες η δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά της Covid-19. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο προγραμματισμός έχει ως προϋπόθεση την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των εμβολίων εκ μέρους των εταιριών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις