Κόσμος

Γερμανία: Το αγριογούρουνο «Πούτιν» αλλάζει όνομα λόγω του πολέμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα αγριογούρουνο σε ζωολογικό κήπο στη Βαυαρία της Γερμανίας με το όνομα «Πούτιν» αναγκάστηκε να ξαναβαπτιστεί.

Το αγριογούρουνο είχε πάρει το όνομα «Πούτιν» λόγω της ρωσικής γενετικής κληρονομιάς του, όμως άλλαξε όνομα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο λόγος ήταν προφανής: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Έκαρντ Μίκις, υπεύθυνος του πάρκου άγριας ζωής κοντά στην κωμόπολη Μέλμαϊζελ, δήλωσε ότι είχε δώσει στον αγριόχοιρο το επώνυμο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από τρία χρόνια, όταν ήρθε στον ζωολογικό κήπο, λόγω της καταγωγής του.

Με βάρος που ξεπερνά τα 200 κιλά, ο συγκεκριμένος αγριόχοιρος ζυγίζει περίπου όσο τρία κοινά αγριογούρουνα που συναντά κανείς στη Γερμανία, σημείωσε.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, κάθε φορά που ο Μίκις έπρεπε να φωνάξει το όνομά του ενώπιον των επισκεπτών, αισθανόταν μια «ανατριχίλα» φέρνοντας στο μυαλό του την επίθεση που εξαπέλυσε ο ρώσος πρόεδρος στην Ουκρανία. Ανησυχούσε επίσης για το πώς θα μπορούσαν να αισθάνονται οι ουκρανοί επισκέπτες του πάρκου.

Κατέληξε έτσι στην απόφαση ότι κανένα ζώο του πάρκου δεν άξιζε να έχει αυτό το όνομα, προαναγγέλλοντας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αναζήτηση νέου ονόματος για τον ρωσικό αγριόχοιρο.

Οι προτάσεις έπεσαν «βροχή», ξεπερνώντας τις 2.700. Επικράτησε το «Έμπερχόφερ» – το επώνυμο ενός αστυνομικού από μια δημοφιλή σειρά της γερμανικής λογοτεχνίας.

Ο αγριόχοιρος «ξαναβαφτίστηκε» σήμερα σε ειδική εκδήλωση που περιελάμβανε μια τούρτα με αμυγδαλωτά και μπισκότα, η οποία ήταν διακοσμημένη με πέντε χαμογελαστά γουρουνάκια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση για τις κατασχέσεις ρωσικών πλοίων: «Θα απαντήσουμε αναλογικά, είναι πειρατεία και ληστεία»
Ο Ρώσος πρόεδρος διαμηνύει ότι τα αντίμετρα δεν θα περιοριστούν στις ίδιες θαλάσσιες περιοχές - Αιχμές κατά Ιαπωνίας και ΝΑΤΟ για την ένταση σε Ασία-Ειρηνικό και Αρκτική
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία
Αντιμέτωπη με δεκάδες αγωγές η Meta στις ΗΠΑ – Την κατηγορούν για εθισμό ανηλίκων σε Instagram και Facebook
30 πολιτείες ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στην λειτουργία του Instagram και του Facebook για τους ανήλικους και την επιβολή προστίμων ύψους 1.400 δισεκατομμυρίων δολαρίων
social media
O Ερντογάν θέλει να διευρύνει την αμυντική συμμαχία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν: «Να μπουν όλες οι χώρες της περιοχής»
Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζει τη Συμφωνία Κοινής Αμυνας της Μέκκας ως βάση μιας ευρύτερης περιφερειακής «ομπρέλας» - «Η ασφάλεια του ενός είναι η ασφάλεια όλων μας»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Νέο μήνυμα Τραμπ στο Ιράν: «Τα Στενά του Ορμούζ μάς ανήκουν - Αν μας αμφισβητήσουν, θα τους διαλύσουμε»
Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας υποχώρησε η κίνηση των πλοίων - Για πιθανή συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν μιλά το Πακιστάν, ενώ προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Ομάν
Ντόναλντ Τραμπ