Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γερμανία: “Τρίβουν τα χέρια” τους οι ακροδεξιοί με την σύμπραξη Μέρκελ – Σουλτς

Γερμανία: “Τρίβουν τα χέρια” τους οι ακροδεξιοί με την σύμπραξη Μέρκελ – Σουλτς

Μια… χαρά θα βολευτεί το AfD όταν οι συνομιλίες καταλήξουν και σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας στην Γερμανία μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς.

Κι αυτό διότι σε αυτήν την περίπτωση, οι Γερμανοί ακροδεξιοί θα αναλάβουν την προεδρία των Επιτροπών Προϋπολογισμού, Νομικών Θεμάτων, Τουρισμού και Προστασίας του Καταναλωτή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η AfD, η οποία θα είναι σε αυτή την περίπτωση το μεγαλύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα της αντιπολίτευσης, έχει μέχρι τώρα αποτύχει να καταλάβει κάποιο από τα κοινοβουλευτικά πόστα, καθώς προσκρούει στην αντίσταση των άλλων κομμάτων και αναμένεται να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα στην επιλογή των βουλευτών που θα στελεχώσουν τις θέσεις στις Επιτροπές.

Την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος του κόμματος για την Επιτροπή που επιβλέπει τις μυστικές υπηρεσίες απορρίφθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ παραμένει κενή η θέση του αντιπροέδρου του Σώματος που αναλογεί στην AfD, επειδή ο υποψήφιος έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει σχόλια εναντίον των μουσουλμάνων τα οποία αρνείται να ανακαλέσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις