Κόσμος

Γερμανία: Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Φρανκφούρτη – Απομακρύνθηκαν 25.000 κάτοικοι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τις εστίες τους στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, μετά την ανακάλυψη κατά τη διάρκεια εργασιών μιας βόμβας 500 κιλών που χρονολογείτο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι σχεδόν 25.000 κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκεται στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη συνοικία Νόρντεντ, κλήθηκαν να απομακρυνθούν από εκεί πριν από την πυροδότηση της βόμβας, διευκρίνισε ο δήμος της Φρανκφούρτης.

Πυροτεχνουργοί αναμένεται να πυροδοτήσουν τη βόμβα αφού την καλύψουν με χώρα στο έδαφος, διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές.

Η Γερμανία παραμένει γεμάτη από βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και ανακαλύπτονται συχνά σε εργοτάξια, 76 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επτά βόμβες εξουδετερώθηκαν το 2020 μετά τον εντοπισμό τους στον χώρο του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, το οποίο πρόκειται να ανοίξει κοντά στο Βερολίνο το 2021.

Άλλες βόμβες εξουδετερώθηκαν πέρυσι στην Κολωνία, στο Ντόρτμουντ ή ακόμα και στη Φρανκφούρτη.

Το 2017, η ανακάλυψη στη Φρανκφούρτη μιας βόμβας 1,4 τόνων είχε προκαλέσει την απομάκρυνση 65.000 ανθρώπων από τις εστίες τους, στη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην Ευρώπη από το 1945.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τραπέζωσε» την αφρόκρεμα της παγκόσμιας τεχνολογίας από τον Έλον Μασκ μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το παρών έδωσαν ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Ποτσάι, ο ιδρυτής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, ο πρόεδρος της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν και ο CEO της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο τα κορυφαία ονόματα της τεχνολογίας
Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή από την υπεράσπιση μετά το αδιέξοδο στη δίκη για τον θάνατο των 3 παιδιών της – «Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;»
Ο δικηγόρος της 36χρονης μητέρας αμφισβητεί πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τη συνδέουν με τους θανάτους των τριών παιδιών της - Τι απαντά η εισαγγελέας
Η Λίτσει Κλάνσι