Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γερμανία: Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Γερμανία
Φωτογραφία από: Youtube

Η εξουδετέρωση μια βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναγκάζει χιλιάδες κατοίκους στη Γερμανία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους! Όλη η απίστευτη ιστορία.

Περίπου 21.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προσωρινά σήμερα από τις κατοικίες τους στο Κόμπλεντς, στη δυτική Γερμανία. Αυτό, ούτως ώστε να εξουδετερωθεί μια βόμβα που χρονολογείται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Επίσης αύριο, Κυριακή, 60.000 κάτοικοι και της Φρανκφούρτης θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Αιτία η πραγματοποίηση μιας άλλης, πολύ μεγάλης έκτασης επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας.

Η βόμβα που έφερε… αναστάτωση!

Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μπόρεσαν να επιστρέψουν μέσα στο απόγευμα. Κι αυτό διότι εξουδετερώθηκε η αμερικανικής προέλευσης βόμβα των 500 κιλών. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο μεταξύ στη Φρανκφούρτη άρχισε από σήμερα η απομάκρυνση των ασθενών από δύο νοσοκομεία ενόψει της σχεδιαζόμενης για αύριο εξουδετέρωσης μιας μεγάλης βόμβας. Μιας βόμβας επίσης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

βόμβα
Φωτογραφία από: Youtube

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Οι πυροτεχνουργοί θα εξουδετερώσουν μια βόμβα 1,8 τόνου! Την είχε ρίξει η RAF, δηλαδή η βρετανική πολεμική αεροπορία.

Θα είναι η μεγαλύτερη εκκένωση περιοχής για τέτοιον λόγο που έχει πραγματοποιηθεί στη Γερμανία μετά τον πόλεμο.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε σε χώρο εργοταξίου στο Βέστεντ της Φρανκφούρτης, όπου ζουν πολλοί πλούσιοι τραπεζίτες.

Περισσότεροι από 100 ασθενείς νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων πρόωρα νεογνά και νοσηλευόμενοι στην εντατική, απομακρύνθηκαν από σήμερα. Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο δημοτικός σύμβουλος της Φρανκφούρτης Μάρκους Φρανκ.

Χαμός από βόμβες και εκρηκτικά στην Γερμανία!

Περισσότεροι από 2.000 τόνοι βομβών και πυρομαχικών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο στη Γερμανία, ακόμη και κάτω από κτίρια. Τον Ιούλιο, ένα νηπιαγωγείο εκκενώθηκε αφού οι δάσκαλοι ανακάλυψαν μια βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν είχε εκραγεί, πάνω σ’ ένα ράφι ανάμεσα σε παιγνίδια.

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής και της αστυνομίας της πόλης δήλωσαν ότι θα κάνουν χρήση βίας και μέτρων κράτησης, αν είναι απαραίτητο, για να εκκενώσουν την περιοχή από τους κατοικους, προειδοποιώντας πως μια ανεξέλεγκτη έκρηξη της βόμβας θα ήταν αρκετά ισχυρή για να ισοπεδώσει ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις