Κόσμος

Γερμανία: Χιλιάδες ακροδεξιοί είναι διατεθειμένοι να καταφύγουν στη βία

12.700 ακροδεξιοί από τους 24.000 που έχει απαριθμήσει το υπουργείο Εσωτερικών στη Γερμανία είναι διατεθειμένοι να καταφύγουν στη βία.

Τα στοιχεία για την τάση που παρουσιάζουν οι ακροδεξιοί ανέφερε η εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ) και δόθηκαν από το υπουργείο έπειτα από αίτημα του φιλελεύθερου κόμματος FDP.

Την Τετάρτη, Πρωτομαγιά, μια νεο-ναζιστική πορεία διοργανώθηκε από το κίνημα «Ο τρίτος δρόμος» στην πόλη Πλάουεν στο κρατίδιο της Σαξονίας και πολλοί ακροδεξιοί διαδηλωτές φορούσαν μπλούζες με στάμπα “Επαναστατικός Εθνικός Σοσιαλιστής”, ενώ κρατούσαν σημαίες και έπαιζαν τύμπανα.

«Αν νεοναζί διαδηλώνουν στους δρόμους μας και υπάρχουν πάνω από 12.000 ακροδεξιοί εξτρεμιστές, έτοιμοι να καταφύγουν σε βιαιοπραγίες, τότε δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε και να υποτιμήσουμε το ενδεχόμενο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας», υπογράμμισε χθες Παρασκευή στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. «Έχουμε το δικαίωμα να μην αφήσουμε τους δρόμους ούτε το διαδίκτυο στους ακραίους της δεξιάς».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πορεία που διοργάνωσε «ο τρίτος δρόμος» προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε όλο κρατίδιο, ιδίως λόγω της μη απαγόρευσης της πορείας. Οι τοπικές αρχές εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει κάποια «επίδραση εκφοβισμού» σε αυτήν, εκτίμηση των αρχών που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επέμβαση της αστυνομίας.

«Εάν η κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας επιθυμεί σοβαρά να καταπολεμήσει την άκρα δεξιά, δεν μπορεί να επιτρέπει τέτοιες πορείες», δήλωσε εξοργισμένος ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στην Γερμανία, ο Γιόζεφ Σούστερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ