Κόσμος

Γερμανία: Υπάρχουν “σοβαρές ενδείξεις” για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη – ΗΠΑ

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών σε κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα και πρόσθεσε πως τα μέτρα ασφαλείας θα συζητηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπάρχουν “σοβαρές ενδείξεις” ότι προετοιμάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ο Ντε Μεζιέρ, ο οποίος μέχρι σήμερα υποβάθμιζε τις ανησυχίες για την ασφάλεια, δήλωσε επίσης στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα ότι ανησυχεί. “Τα γεγονότα με ώθησαν να εκφράσω τις ανησυχίες μου δημοσίως για πρώτη φορά”, υπογράμμισε.

Ο γερμανός υπουργός προσθέτει στις δηλώσεις του στην Bild am Sonntag ότι θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες στους ευρωπαίους εταίρους του ένα επείγον σχέδιο για τη βελτίωση της ασφάλειας των αεροπορικών μεταφορών.
“Τα εθνικά μέτρα (για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) δεν είναι πολύ αποτελεσματικά. Γι’αυτό οι υπουργοί Εσωτερικών (της ΕΕ) θα συζητήσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το θέμα αυτό κατόπιν δικού μου αιτήματος. Θα παρουσιάσω ένα σχέδιο”, σημείωσε.

Εξάλλου, ο Ντε Μεζιέρ χαρακτήρισε τα παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν από την Υεμένη “μια πολύ σοβαρή απόπειρα επίθεσης”.

Υπενθυμίζεται οτι ΗΠΑ και Βρετανία είχαν συστήσει προσοχή σε αυτούς που θα ταξίδευαν στη Γερμανία και τη Γαλλία και πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών έκαναν λόγο για συνωμοσίες εναντίον ευρωπαϊκών πόλεων στις οποίες εμπλεκόταν η Αλ Κάιντα και συνδεόμενοι με αυτήν μαχητές, ορισμένοι εκ των οποίων είναι πολίτες ή κάτοικοι της Ευρώπης.

Όμως ο Ντε Μεζιέρ είχε πει τότε ότι δεν βλέπει άμεσες ενδείξεις μιας απειλής και μιλούσε αντιθέτως για έναν γενικά αφηρημένο κίνδυνο. Ωστόσο, αυτήν την εβδομάδα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί την εισαγωγή νέων μέτρων ασφαλείας από την ΕΕ κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων όσον αφορά τις αεροπορικές μεταφορές ώστε να βοηθήσει στην ενίσχυση των παγκόσμιων κανόνων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πανώλη: «Άφησαν την κόρη μου να πεθάνει» λέει η μητέρα της – Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία για εξηγήσεις για τον θάνατο της 28χρονης ερευνήτριας
«Ζητήσαμε επισήμως επιπρόσθετες πληροφορίες από τη ρωσική κυβέρνηση» - Ρωσικά μέσα έχουν μεταδώσει ότι η Ντάρια μολύνθηκε όταν έσπασε ένας δοκιμαστικός σωλήνας
Το εργαστήριο όπου μολύνθηκε η 28χρονη
Ο Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα: Πώς «διαβάζει» η Τουρκία την επίσκεψη – «Ενισχύεται ο άξονας ΗΠΑ – Ελλάδας»
Από τις διαδηλώσεις και τα ελληνικά εξοπλιστικά μέχρι την ενεργειακή συνεργασία - Τι γράφουν Cumhuriyet, Ahaber, Aydinlik και άλλα τουρκικά μέσα για τις επαφές του Αμερικανού ΥΠΕΞ
Μάρκο Ρούμπιο και Γιώργος Γεραπετρίτης
«Βράζει» η Γαλλία: Μαθητής έχασε τα δόντια του από δακρυγόνο – Διάγγελμα Λεκορνί το απόγευμα
Τουλάχιστον 256.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία την Τρίτη (06.10.2026) συμπεριλαμβανομένων 56.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών - Επεισόδια, προσαγωγές και τραυματίες
Σοβαρά επεισόδια στη Γαλλία από τις διαδηλώσεις