Κόσμος

Γερμανία: Υποψήφιος για την καγκελαρία θέλει να είναι ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν

Κορυφαία στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) προκειμένου να είναι αυτός υποψήφιος καγκελάριος φαίνεται πως βολιδοσκόπησε τις τελευταίες εβδομάδες ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Όπως αναφέρουν σημερινά συγκλίνοντα δημοσιεύματα του περιοδικού “Spiegel” και της εφημερίδας “Bild”, ο Σπαν είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με πολιτικούς, οι οποίοι έχουν επιρροή εντός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, για την πιθανότητα να είναι ο ίδιος υποψήφιος καγκελάριος.

Στην κούρσα για την προεδρία του CDU, ο Σπαν ανήκει στην ομάδα περί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και εν δυνάμει υποψήφιος καγκελάριος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το “Spiegel”, ο Σπαν λέγεται ότι προσπάθησε να τον πείσει να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του προς όφελός του. Όχι μόνο νεαροί βουλευτές, αλλά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Φόλκερ Μπουφιέ είχαν αυτήν την ιδέα, ωστόσο ο Λάσετ αρνήθηκε.

Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας είπε, σύμφωνα με το «Spiegel», ότι ο Σπαν ανταλλάσσει συνεχώς απόψεις με μέλη του κόμματος. «Φυσικά, οι συζητήσεις αφορούν και στις διαθέσεις που υπάρχουν πριν από το συνέδριο του κόμματος, στην υποστήριξη της ομάδας περί τον Άρμιν Λάσετ και την καλύτερη σύνθεση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για το έτος των εκλογών». Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα “Bild”, ο ίδιος εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε αν ο Σπαν έχει διερευνήσει και τις πιθανότητες υποψηφιότητάς του για την καγκελαρία, απάντησε: «Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια».

Η απερχόμενη ηγέτης του CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ θεωρεί πάντως ότι το θέμα του υποψηφίου της για την καγκελαρία είναι εντελώς ανοιχτό. «Όλα είναι δυνατά. Παραμένει έξυπνο να εξετάσουμε προσεκτικά την κατάσταση την άνοιξη», είπε σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Saarbruecker Zeitung» (έκδοση Σάββατου).

Πηγή: AFP, Der Spiegel, Bild, Saarbrueck

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 6
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς 2
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα 1