Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Ύστατη λύση ένα νέο lockdown παρά την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον

Γερμανία: Ύστατη λύση ένα νέο lockdown παρά την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την επιβολή ενός καθολικού lockdown παρά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον. 

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ επιβεβαίωσε πως δεν θέλουν να επιβάλλουν ένα νέο lockdown και σημείωσε πως: «Θέλουμε να αποφύγουμε τα γενικευμένα κλεισίματα ολόκληρων περιοχών στο μέλλον», μιλώντας στις εφημερίδες Stuttgarder Nachrichten και Neue Berliner Redaktionsgesellschaft.

«Στόχος μας παραμένει να διατηρήσουμε την κοινωνική ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποφύγουμε τη ζημιά για την κοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερο», εξήγησε.

Ο Λίντνερ έχει καλέσει η Γερμανία να είναι σε θέση να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού της μέσα σε ένα μήνα σε περίπτωση νέων κυμάτων της πανδημίας.

Η Γερμανία έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες: το 71,3% του πληθυσμού της είναι πλήρως ανοσοποιημένο κατά της covid-19 και το 39,3% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ της Γερμανίας ανακοίνωσε 58.912 νέα κρούσματα covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο, αύξηση κατά 47% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 346 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας σε 112.925.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις