Κόσμος

Γερμανικές εκλογές: Καταποντίζονται κι άλλο τα ποσοστά της Χριστιανικής Ένωσης της Μέρκελ

Λίγο πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις γερμανικές εκλογές, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) υποχωρεί ακόμη περισσότερο στην προτίμηση των πολιτών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bild am Sonntag, η Ένωση θα έπαιρνε σήμερα 21% (-3,1 από τις εκλογές), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα ενισχυόταν περαιτέρω, εξασφαλίζοντας ποσοστό 28% (+2,3).

Οι Πράσινοι θα ενισχύονταν κατά 1,2 μονάδες στο 16%, όπως και το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) κατά μισή μονάδα στο 12%.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα έπεφτε στο 10% (-0,3) ενώ η Αριστερά θα ενισχυόταν οριακά στο 5% (+0,1).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Zapad 2025: Ο Πούτιν πήγε με στρατιωτική στολή να παρακολουθήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία
Οι ασκήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε 41 πεδία εκπαίδευσης σε Ρωσία και Λευκορωσία, με τη συμμετοχή 100.000 στρατιωτών και την εμπλοκή περίπου 10.000 οπλικών συστημάτων
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν παρακολουθεί τις στρατιωτικές ασκήσεις Zapad-2025 στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ