Κόσμος

Γερμανοί επιχειρηματίες: Αρνητικό για την γερμανική οικονομία το Brexit, αλλά δεν θα συμβεί

Αρνητικές επιπτώσεις στην γερμανική οικονομία και κινδύνους για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση φοβούνται ότι θα έχει ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. τα τρία τέταρτα των επικεφαλής μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων, το 81% των ιδίων ωστόσο θεωρεί ότι τελικά οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην Ένωση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι μισοί ερωτηθέντες πάντως προβλέπουν ότι σε περίπτωση «Brexit» είναι πιθανή η αποχώρηση κι άλλων κρατών-μελών στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα «Business Monitor» της εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία στην πλήρη έκτασή της θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο, περίπου οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις είτε έχουν ήδη είτε σχεδιάζουν να αποκτήσουν δραστηριότητα στην Βρετανία. Από αυτές, το 14% θα περιορίσουν ή και θα ακυρώσουν αυτά τα σχέδια, εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «Brexit».

To 87% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν για αυτούς δυσάρεστη, ενώ σε ποσοστό 90% εκτιμούν ότι και η ίδια η χώρα θα υποφέρει από το «Brexit» και σε ποσοστό 52% ότι κι άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν πιθανόν να αποχωρήσουν – μεταξύ αυτών η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία πανηγυρίζει για τη νίκη της AfD: Η Γερμανία ξύπνησε – Ιστορική ταπείνωση για Μερτς
Όπως ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένους του Πούτιν, η επαναφορά της ενεργειακής συνεργασίας με τη Μόσχα θα μπορούσε, κατά την εκτίμησή του, να «αναζωογονήσει τη γερμανική βιομηχανία και οικονομία»
AfD 13