Κόσμος

Γερμανοί βουλευτές: Πάρτε τα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα, κινδυνεύουν από τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περίπου 50 Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες βουλευτές απηύθυναν έκκληση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μεταφερθούν προσφυγόπουλα από τους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον ταχύ ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού επιβάλλεται να μεταφερθούν επειγόντως (σε άλλες χώρες) ανήλικα προσφυγόπουλα» αναφέρουν στην επιστολή τους, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του dpa, και επισημαίνουν:

click4more: Άλλοι 3 νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

«Πολλά παιδιά υποφέρουν από ψυχικά τραύματα λόγω των εμπειριών τους από τον πόλεμο... Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους….. είναι απαράδεκτη για εμάς τους Ευρωπαίους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την εταίρο μας Ελλάδα και να την ανακουφίσει.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το επείγον καθήκον, αν είναι αναγκαίο σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες- UNHCR, να καταστήσει ταχύτατα δυνατή την μεταφορά των παιδιών από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς των ελληνικών νησιών στη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν προθυμοποιηθεί να τα δεχτούν».

1.600 παιδιά επαναπροωθούνται 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη μετανάστευση πάντως ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 1.600 ασυνόδευτα παιδιά από τις προσφυγικές δομές των ελληνικών νησιών πρόκειται να επανεγκατασταθούν σε 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και οι τρόποι αντιμετώπισης της κυριάρχησαν σήμερα με σειρά ερωτήσεων στην καθιερωμένη συνέντευξη των εκπροσώπων Tύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Άνταλμπερτ επιβεβαίωσε ότι οι 8 χώρες που προετοιμάζονται για την υποδοχή των ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα και έχουν δηλώσει ότι δέχθηκαν είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία , η Ιρλανδία το Λουξεμβούργο, η Κροατία και η Λιθουανία.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι να εγκαταλείψουν τα ασυνόδευτα παιδιά την Ελλάδα για να εγκατασταθούν στις 8 χώρες έχει εγκριθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ένα σχέδιο ώστε τα παιδιά αυτά να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους όπως τα ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά καθώς πρόκειται για τον πιο ευάλωτο κομμάτι των προσφύγων και υπογράμμισε ότι οι εργασίες μετεγκατάσταση των ασυνόδευτών παιδιών πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα