Κόσμος

Γερμανοί χάκερ έσπασαν το Touch ID του iPhone 5s – ΒΙΝΤΕΟ

Ομάδα γερμανών χάκερ ισχυρίζονται ότι έσπασαν τον πρωτοποριακό τρόπο κλειδώματος του νέου iPhone 5s που είναι χρησιμοποιεί την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μόλις 2 ημέρες μετά την έξοδο του νέου iPhone 5s στην αγορά από την Apple έρχεται ο ισχυρισμός αυτός να καταρρίψει την απόλυτη ασφάλεια που παρείχε αυτός ο τρόπος κλειδώματος.

Αν τελικά επαληθευτεί θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την εταιρεία.

Μιλώντας στο Reuters δυο ειδικοί σε θέματα ασφαλείας της Apple είπαν ότι οι χάκερς ονομάζονται Chaos Computing Club, ή CCC, s Touch ID.

Η Apple δεν εξέδωσε ακόμα κάποια ανακοίνωση.

Η CCC, που είναι μια από τις μεγαλύτερες και “σεβαστές” ομάδες χάκερ του κόσμου ανέβασαν βίντεο στο σαιτ του το οποίο δείχνει πως ένας χρήστης “σπάει” την ασφάλεια δακτυλικού αποτυπώματος του νέου iPhone.

“Τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να διασφαλίσουν οτιδήποτε. Υπάρχουν παντού και είναι πολύ έυκολο να φτιάξει κανείς αντίγραφα”, είπε ένας από τους χάκερς.

Η ομάδα είπε ότι νίκησε το Touch ID φωτογραφίζοντας το αποτύπωμα του χρήστη και τυπώνοντάς το σε ένα διαφανές φύλλο από το οποίο έφτιαξε στην συνέχεια ένα αντίγραφο αποτυπώματος….

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5χρονη βρήκε… κενό ασφαλείας στο νέο iPhone! (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε η διάθεση των νέων «έξυπνων» κινητών iPhone 5S και iPhone 5C της Apple

Apple: Γνωρίστε το iPhone 5S και το 5C (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη