Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γερμανός μεγιστάνας που χάθηκε στις Άλπεις και κηρύχθηκε νεκρός το 2021, ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Γερμανός μεγιστάνας που χάθηκε στις Άλπεις και κηρύχθηκε νεκρός το 2021, ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας Γερμανός δισεκατομμυριούχος που θεωρείται νεκρός από το 2021, μπορεί να ζει κρυφά στη Μόσχα με μια νεότερη γυναίκα, αναφέρει δημοσίευμα της New York Post που επικαλείται νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως.

Ο Γερμανός μεγιστάνας Karl-Erivan Haub, ιδιοκτήτης και CEO του ομίλου Tengelmann εξαφανίστηκε στις 7 Απριλίου του 2018 ενώ βρισκόταν στις Άλπεις για σκι και κηρύχθηκε νεκρός αλλά τώρα μια μεγάλη έρευνα με επικεφαλής τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό RTL ισχυρίζεται ότι εθεάθη στη Μόσχα και ότι είναι εκεί με την ερωμένη του.

Μετά την εξαφάνισή του οι αρχές ξεκίνησαν μία εξαήμερη έρευνα αλλά το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Έτσι το 2021, ο επιχειρηματίας που γεννήθηκε στις ΗΠΑ από Γερμανούς γονείς κηρύχθηκε επίσημα νεκρός από δικαστήριο στη Γερμανία, σύμφωνα με τους Seattle Times.

Πρόσφατα, ωστόσο, η Εισαγγελία στην Κολονία έδωσε εντολή να διερευνηθούν ισχυρισμοί που θέλουν τον αδελφό του Karl-Erivan Haub, Christian, να παρείχε ψευδείς πληροφορίες στο δικαστήριο το 2021 όταν είπε ότι δεν είχε στην κατοχή του κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να δείχνει ότι ο αδελφός του ζει. 

Γιατί να σκηνοθέτησε τον θάνατό του;

Η έρευνα έρχεται μετά από καταγγελία των δημοσιογράφων του καναλιού RTL, οι οποίοι έκαναν ρεπορτάζ για την εξαφάνιση του Haub.

Μία από αυτούς, η ερευνήτρια δημοσιογράφος Liv von Boetticher, δήλωσε στο περιοδικό Capital ότι η ίδια γνωρίζει ότι υπάρχουν φωτογραφίες που φέρονται να δείχνουν τον Haub στη Μόσχα το 2021, δηλαδή την ίδια χρονιά που ο επιχειρηματίας κηρύχθηκε νεκρός.

«Απ’ όσο γνωρίζω, αυτές τις φωτογραφίες τις εξασφάλισε για λογιαριασμό του Christian Haub και δύο ερευνητών που εργάζονταν για εκείνον μια ισραηλινο-αμερικανική εταιρία, η οποία έψαξε το βιομετρικό σύστημα οπτικής παρακολούθησης στη Μόσχα για εικόνες του Karl-Erivan Haub», εξήγησε η ίδια.

Το ποσοστό ομοιότητας ανάμεσα στον Haub και το άτομο που εμφανιζόταν στις φωτογραφίες άγγιζε περίπου το 90%, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Stern τον Μάρτιο του 2023.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος σκηνοθέτησε την εξαφάνισή του στις Άλπεις, πιθανώς εν γνώση της οικογένειάς του που έκρυψε την αλήθεια από το δικαστήριο. 

Ο Haub, που γεννήθηκε στην Τακόμα της Ουάσινγκτον και σπούδασε στην Ελβετία, ήταν παντρεμένος και είχε δύο ανήλικα παιδιά όταν εξαφανίστηκε.

Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία ότι μπορεί να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με μια νεότερη γυναίκα στη Ρωσία, υποστήριξε η Boetticher. 

«Υπήρχαν φήμες για μια ερωμένη του Karl-Erivan Haub με την οποία επικοινωνούσε συχνά τηλεφωνικά πριν την εξαφάνισή του, και η οποία έχει επαφές με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας FSB», εξηγεί η δημοσιογράφος. Σύμφωνα με τους Times, ο 58χρονος είχε καλέσει 13 φορές το τηλέφωνο της φημολογούμενης ερωμένης του Veronika Ermilova, το τριήμερο πριν εξαφανιστεί.

Το σημείο στις Άλπεις που εντοπίστηκε το τελευταίο σήμα του κινητού του Γερμανού μεγιστάνα Karl-Erivan Haub – Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οι φήμες για την φερόμενη εξωσυζυγική του σχέση ξεκίνησαν να κυκλοφορούν από το 2020, την περίοδο που η σύζυγός του συγκρούστηκε με τους κουνιάδους της σχετικά με το εάν ο άνδρας της έπρεπε ή όχι να κηρυχθεί επίσημα νεκρός.

Υπήρχαν επίσης φήμες ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε και ρωσικό διαβατήριο εκτός από το αμερικάνικο και το γερμανικό, και ότι είχε διοχευτεύσει εκατομμύρια ευρώ μέσω της εταιρείας του στη Ρωσία, το διάστημα 2010 – 2015.

Ο Haub εξαφανίστηκε μόλις έναν μήνα μετά τον θάνατο του πατέρα του, Erivan Haub, ο οποίος είχε περιουσία περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

H δημοσιογράφος πάντως φαίνεται να πιστεύει ότι ο λόγος που σκηνοθέτησε τον θάνατό του μπορεί να συνδέεται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας.

«Υποψιαζόμαστε ότι οι συναλλαγές με τη Ρωσία ή με Ρώσους συνεργάτες μπορεί να έβαζαν σε μπελάδες τον Καρλ Έριβαν στον δυτικό κόσμο», λέει η δημοσιογράφος.

Ο Christian Haub ανέλαβε τον Όμιλο Tengelmann ως μοναδικός διευθύνων σύμβουλος λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση του μεγαλύτερου αδελφού του.

Ο δικηγόρος του διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των δημοσιογράφων και υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτές τις κατηγορίες». 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις