Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γερουσιαστής Ραπτάκης στο newsit.gr: Ο Τραμπ είναι ο χειρότερος Πρόεδρος της ιστορίας

Γερουσιαστής Ραπτάκης στο newsit.gr: Ο Τραμπ είναι ο χειρότερος Πρόεδρος της ιστορίας

Λίγες ώρες μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο ο Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής στο Ρόουντ Άιλαντ με τους Δημοκρατικούς μίλησε στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου και περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα απέναντι στον απερχόμενο Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Απαντώντας στο ερώτημα για το ποιος φταίει  για την εισβολή στο Καπιτώλιο είπε ότι είναι τραγικό που χάσαμε ανθρώπινες ζωές και μίλησε για μια «Τραγική ημέρα για την Αμερική και για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία. «Δυστυχώς αυτή η ημέρα η 6η Ιανουαρίου 2021 θα μείνει ιστορική μέρα και ποιος φταίει; Ο Ντόναλντ Τραμπ. Είπε ακόμα ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Τζουλιάνι από το πρωί εκείνης της ημέρας παρακινούσαν τον κόσμο με αποκορύφωση την προτροπή του ίδιου του Τραμπ στους οπαδούς του να πάνε στο Καπιτώλιο.

Ο Αμερικανικός λαός δεν θέλει τον Τραμπ στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου

«Είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει δει η Αμερική στα τελευταία 200 χρόνια. Συγνώμη που το λέω, δεν το λέω σαν δημοκρατικός είμαι δημοκρατικός μέλος του κόμματος, αλλά το λέω σαν πολίτης. Γιατί ο ίδιος πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη και να πει τι έγινε. Ο ίδιος φταίει», λέει ο κ Ραπτάκης.

Εξηγεί ότι όσα καλά έκανε ο Τραμπ στην οικονομία ξεχάστηκαν και είπε ακόμα ότι αν εβγαιναν τα όπλα μέσα στο Καπιτώλιο θα είχαμε περισσότερους νεκρούς. «Ο πιο πολύς κόσμος βλέπει τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον χειρότερο Πρόεδρο και αυτό που θέλω να πω ότι  στις 20 Ιανουαρίου που θα γίνει η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν: “θα είναι εκεί;” 

Τεράστιες πολιτικές ευθύνες και λάθος διαχείριση από πλευράς της αστυνομίας

Ο Γερουσιαστής Ραπτάκης τονίζει ότι η εθνοφρουρά ήταν έτοιμη να επέμβει αλλά κάποιοι δεν αποφάσισαν ενώ ήξεραν να αυστηροποιήσουν τα μέτρα. «Αφού γνώριζαν πως αυτή η ημέρα ήταν μεγάλη ημέρα που το κοινοβούλιο θα μετρήσει τους εκλέκτορες. Που ήταν η αστυνομία;» Όπως λέει σε αυτό το μεγάλο ερώτημα θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι και καταλήγει λέγοντας ότι γνωρίζει πως ο εισαγγελέας της Ουάσιγκτον έχει πάρα πολλά παράπονα για τους συναδέλφους του στην αστυνομία που δεν ήταν εκεί, ούτε ήταν και έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις