Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Για τη Ρωσία αναχώρησε ο Ναβάλνι: «Εγώ, να συλληφθώ, είμαι αθώος»

Για τη Ρωσία αναχώρησε ο Ναβάλνι: «Εγώ, να συλληφθώ, είμαι αθώος»

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της εταιρείας Pobeda στη Γερμανία προκειμένου να επιστρέψει στη Ρωσία, όπου μεταβαίνει για πρώτη φορά μετά τη δηλητηρίασή του, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο Ναβάλνι επιστρέφει στη Ρωσία παρά τον κίνδυνο να συλληφθεί. «Εγώ, να συλληφθώ; Είμαι ένας αθώος άνθρωπος», είπε σε δημοσιογράφους, την ώρα που επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο.

Να σημειωθεί ως για μεγαλύτερη ασφάλεια η γερμανική αστυνομία οδήγησε απευθείας τον Αλεξέι Ναβάλνι και τη σύζυγό του Γιούλια στο αεροπλάνο τους. Μάλιστα επιβιβάστηκαν την τελευταία στιγμή και με αυτό τον τρόπο απέφυγαν να έρθουν σε επαφή με άλλους επιβάτες.

 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Алексей Навальный (@navalny)

Συλλήψεις υποστηρικτών του στη Μόσχα

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε συμμάχους του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, την ώρα που τον περίμεναν να φθάσει εκεί, αργότερα σήμερα, καθώς ταξιδεύει με αεροπλάνο από τη Γερμανία, έγινε γνωστό από το παρατηρητήριο διαδηλώσεων OVD-Info.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Λιουμπόφ Σόμπολ διακρίνεται να απομακρύνεται από αστυνομικούς μέσα σε έναν τερματικό σταθμό στο Βνούκοβο, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις