Κόσμος

Γιάννης Κουνέλλης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στην Ιταλία

Σε λαϊκό προσκύνημα, στο μέγαρο του δήμου της Ρώμης, εξετέθη σήμερα το μεσημέρι η σορός του Έλληνα ζωγράφου και γλύπτη Γιάννη Κουνέλλη, ο οποίος πέθανε χθες το βράδυ στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ηλικία 80 ετών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα, 2ο Φεβρουαρίου, στις 11:30, στην εκκλησία «Σάντα Μαρία Ντελ Πόπολο», ευρύτερα γνωστή ως «Chiesa degli Artisti», (Εκκλησία των Kαλλιτεχνών), στην πλατεία του λαού της Ρώμης.

Γιάννης Κουνέλης: Το χώμα που θα τον σκεπάσει ας είναι ελαφρότατο

«Είναι μία ημέρα θλίψης. Έφυγε ένας μεγάλος δάσκαλος, θετός Ιταλός, ο οποίος με το έργο του επηρέασε καθοριστικά τη σύγχρονη τέχνη», έγραψε στο Twtter o Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Οι ΗΠΑ «αντέγραψαν» τακτικές του Ιράν – Γιγαντιαία επιχείρηση με 116 τάνκερ για μεταφορά 90 εκατ. βαρελιών πετρελαίου
Η μεταφορά γινόταν με ship-to-ship transfer, όπου πλοία συναντιούνταν κοντά στα Στενά του Ορμούζ - Τα σκάφη κινούνταν με κλειστούς αναμεταδότες, χαμηλό φωτισμό και αποστάσεις για αποφυγή εντοπισμού
Δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ