Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιασάρ Γκιουλέρ: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα

Γιασάρ Γκιουλέρ: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα

Στο θετικό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αναφέρθηκε ο Γιασάρ Γκιουλέρ, σε ομιλία του στην τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα.

«Συνεχίζουμε και τις προσπάθειές μας για να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα με τη γειτονική μας Ελλάδα. Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τα προβλήματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και στο πνεύμα της συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ. 

Συνέχισε, προσθέτοντας ότι «υποστηρίζουμε αδελφικές, φιλικές και συμμαχικές χώρες, κυρίως στην Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κατάρ, τη Σομαλία, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και σε πολλές άλλες περιοχές και συμβάλλουμε στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα».

«Από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας, ιδιαίτερα την επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους στην Κύπρο, που είναι το εθνικό μας ζήτημα», συμπλήρωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις