Κόσμος

Γιατί η Μέρκελ αποφάσισε να μην κάνει υποχρεωτική την προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μέρκελ προειδοποίησε τους Γερμανούς πολίτες πως ο κορονοϊός δεν γνωρίζει από Πάσχα, παρατείνοντας τα περιοριστικά μέτρα.

Παράταση της ισχύος των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών των πολιτών μέχρι τουλάχιστον τις 19 Απριλίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο που πρέπει να βρεθούμε», προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για την επαναλειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει πασχαλινές διακοπές», δήλωσε η Καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τηλεφωνικά μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης που είχε με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων και κάλεσε τους πολίτες να μην ταξιδέψουν και να μην αυξήσουν τις κοινωνικές επαφές τους κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε για χαλάρωση των μέτρων», τόνισε η Μέρκελ, ενώ ο Μάρκους Σέντερ, Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, του πρώτου κρατιδίου που αποφάσισε παράταση των μέτρων, δήλωσε εμφατικά ότι «η πρόωρη συζήτηση για την στρατηγική εξόδου μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη».

Ο ίδιος διευκρίνισε μάλιστα ότι η παράταση της ισχύος των μέτρων μέχρι τις 19 Απριλίου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι από τις 20 θα γίνουν όλα όπως πριν. «Υπάρχει μια ελαφρώς θετική τάση, αλλά σε καμία περίπτωση λόγος για λήξη του συναγερμού», πρόσθεσε. Η κατάσταση θα επανεξεταστεί ακριβώς μετά το Πάσχα (12 Απριλίου).

Η κυρία Μέρκελ εξέφρασε και πάλι την ευγνωμοσύνη της προς τους πολίτες για την τήρηση των περιορισμών και έκανε λόγο για «πολύ καλή επίδοση».

Σε ό,τι αφορά την χρήση προστατευτικής μάσκας για τους πολίτες που επισκέπτονται καταστήματα, Καγκελάριος και Πρωθυπουργοί αποφάσισαν σήμερα να μην γίνει υποχρεωτική. «Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του μέτρου για τήρηση απόστασης», διευκρίνισε η κυρία Μέρκελ, εξηγώντας την απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Επιστρέψαμε μια ισχυρότεροι από ποτέ – Έχουμε σκοτώσει χιλιάδες μαχητές της Χεζμπολάχ»
Χαρακτήρισε την κατάληψη του ιστορικού Κάστρου Μποφόρ και της γύρω στρατηγικής κορυφογραμμής στον νότιο Λίβανο ως «ουσιαστική μεταβολή» στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στη Χεζμπολάχ
Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου
Ανυποχώρητο το Ιράν: «Καμιά συμφωνία με τις ΗΠΑ χωρίς εγγυήσεις» – Προειδοποίηση για τα Στενά του Ορμούζ
Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον οφείλει να προχωρήσει σε παραχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν,  υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση
Στενά του Ορμούζ 5