Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιατί τα μωρά στη Δανία κοιμούνται έξω μόνα τους – Η viral τάση και ο λόγος που την επιλέγουν οι γονείς

Γιατί τα μωρά στη Δανία κοιμούνται έξω μόνα τους –  Η viral τάση και ο λόγος που την επιλέγουν οι γονείς

Στην Δανία μπορείς να δεις μωρά να κοιμούνται στο καρότσι έξω από εστιατόρια, μαγαζιά ή γυμναστήρια. Η τάση αυτή έχει γίνει γνωστή μέσα από βιντεάκια που κυκλοφορούν στο TikTok, με τα καροτσάκια να είναι «παρκαρισμένα» σε κάθε σημείο της χώρας. Για ποιο λόγο όμως οι γονείς επιλέγουν να αφήσουν το παιδί να κοιμάται έξω;

«Δανία: ο τόπος που τα μωρά κοιμούνται έξω μόνα τους», εξηγεί η μητέρα τεσσάρων παιδιών, Annie Samples σε ένα viral TikTok που δείχνει καρότσια παραταγμένα σε δρόμο και «παρκαρισμένα» σε ειδικές θέσεις μεγέθους καροτσιού με την ένδειξη «P».

«Η πρακτική της Δανίας να κοιμάται το μωρό σας έξω στο καροτσάκι του δεν είναι μόνο πολιτιστικός κανόνας, αλλά συνιστάται ακόμη και από τις μαίες και τις βρεφονηπιοκόμους μας», είπε, προσθέτοντας ότι ο καθαρός αέρας κρατά τα μωρά υγιή και τα βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα.

Όπως εξηγεί, τα μωρά είναι ντυμένα με ελαφρύ μάλλινο ρούχο και έχουν ένα πουπουλένιο πάπλωμα που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός τους και να τα κρατά ζεστά χωρίς να σκάνε, ενώ κοιμούνται σε διάφορες καιρικές συνθήκες.

Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται έξω για να αναπνεύσουν καθαρό αέρα (με μια συσκευή παρακολούθησης μωρών για να βεβαιωθούν ότι όλοι είναι ασφαλή).

Η λογική πίσω από αυτή την τακτική είναι ότι ο ύπνος σε εξωτερικό χώρο είναι καλός για το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο βήχα, κρυολογήματος και λοιμώξεων, χτίζοντας φυσική ανοσία και μειώνοντας τον αριθμό των μικροβίων με τα οποία θα αλληλεπιδρούν τα μωρά σε εσωτερικούς χώρους. 

Υπενθυμίζεται το US News κατατάσσει τη Δανία ως τη δεύτερη ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο, ελαφρώς πίσω από την Ελβετία.

@annieineventyrland

 

path of the wind ~ my neighbor totoro lofi – Closed on Sunday

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις