Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γινάτι από τη Βρετανία: Η Ελλάδα δεν θα εξαιρεθεί από την καραντίνα

Γινάτι από τη Βρετανία: Η Ελλάδα δεν θα εξαιρεθεί από την καραντίνα

Μπορεί η “κόκκινη” λίστα από τη Βρετανία να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά σε αυτή θα βρίσκεται η Ελλάδα. Και αυτό μόνο και μόνο γιατί οι Βρετανοί… τσαντίστηκαν όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Μεταφορών τους! Έτσι, οι Έλληνες που θα ταξιδέψουν στη Γηραιά Αλβιώνα θα μπουν σε 14ημερη καραντίνα.

Μέσα στην ημέρα η Βρετανία θα ανακοινώσει τις χώρες που θα βρίσκονται στην «αερογέφυρα» και θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση οι πολίτες τους να μπαίνουν σε καραντίνα όταν φτάνουν στη χώρα. Σε αυτές τις σχεδόν 60 χώρες, όμως, δεν θα είναι ούτε η Ελλάδα, ούτε οι ΗΠΑ.

Κι αν για τις ΗΠΑ που καθημερινά, σχεδόν, σημειώνουν νέα ρεκόρ κρουσμάτων θα μπορούσε η απόφαση για καραντίνα να εξηγηθεί, για την Ελλάδα, με τα λίγα κρούσματα, μάλλον μοιάζει περίεργο. Δεν είναι. Τσαντίλα είναι που η Αθήνα αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της για τη Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου.

Click4more Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον κατέβασε τις φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Ελλάδα

Από γινάτι, οι Βρετανοί μας βάζουν στην «κόκκινη» λίστα και τόσο οι Έλληνες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία ή πολίτες της Βρετανίας που θα βρεθούν στην Ελλάδα (βλέπε ο μπαμπάς του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον), θα υποχρεούνται σε 14 μέρες καραντίνας.

Η πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το βρετανικό πρακτορείο Press Association πως ΗΠΑ και Ελλάδα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των εξαιρέσεων, επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη: από τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, είπε μιλώντας στο Radio 4 του BBC.

Και δεν έκρυψε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί η Βρετανία… θύμωσε με την απόφαση της Ελλάδας να κρατήσει τα σύνορά της κλειστά έως τις 15 Ιουλίου τουλάχιστον. Η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Βρετανό υπουργός.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου. Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Επίσης είπε ότι στις εξαιρέσεις δεν θα είναι ούτε οι ΗΠΑ. Οι επιβάτες που φθάνουν στην Αγγλία από τις ΗΠΑ δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, είπε και όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα είναι στην «κόκκινη» λίστα των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας, ο Σαπς δήλωσε: «Φοβάμαι πως ναι».

«Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Daily Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις