Κόσμος

Γιος δημάρχου χαιρετά φασιστικά στην Μύκονο

Φωτογραφίες που απεικονίζουν το γιο του δημάρχου της Ρώμης να χαιρετά φασιστικά στην Μύκονο δημοσιεύει η ιταλική έκδοση του "Huffington Post"

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Huffingtonpost.it δημοσιεύει σήμερα δυο φωτογραφίες του 17χρονου Μανφρέντι Αλεμάνο, γιου του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, να χαιρετά φασιστικά προεκτείνοντας το δεξί του χέρι στην διάρκεια των διακοπών που έκανε στην Μύκονο.
 
Ο Μανφρέντι Αλεμάνο επισκέφθηκε το πασίγνωστο νησί των Κυκλάδων κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, μαζί με φίλους του. Στις δυο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν για λίγες μόνον ώρες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook εμφανίζεται να χαιρετά χαμογελώντας φασιστικά.
 
Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται με γαλάζιο πουκάμισο και τζιν παντελόνι· στην δεύτερη χωρίς μπλουζάκι με μεγάλο τατουάζ στο αριστερό ώμο–με το δεξί χέρι τεντωμένο.

«Ο μπαμπάς τι λέει;» (Papà che dice?) διερωτάται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος που αποκάλυψε τις φωτογραφίες.
 
Ο Τζάνι Αλεμάνο ως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν μέλος του ακροδεξιού Κοινωνικού Κινήματος, το οποίο είχε δημιουργηθεί από άμεσους συνεργάτες του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.
 
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια όμως το νέο κόμμα του Αλεμάνο, η Εθνική Συμμαχία, που το 2008 εντάχτηκε στον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας, είχε δηλώσει επανειλημμένα και δημόσια ότι αποκηρύττει το φασιστικό του παρελθόν και ότι στοχεύει στην πλήρη ένταξή του στην σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά.
 
Η νέα αποκάλυψη δημιουργεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για τον δήμαρχο της Αιώνιας Πόλης, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να επιλέξει για να καλύψει το οργανόγραμμα του δήμου πρώην μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.
 
Παράλληλα, κινδυνεύει να υποστεί αρνητικές επιπτώσεις από την παραίτηση της επικεφαλής της περιφέρειας της Ρώμης Ρενάτα Πολβερίνι εξαιτίας του σκανδάλου διασπάθισης κρατικών επιχορηγήσεων.
 
Η Πολβερίνι οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις περί υπεξαιρέσεων για τις οποίες φέρονται να ευθύνονται στελέχη της κεντροδεξιάς–αλλά κι εξαιτίας της γενικότερης σπατάλης κονδυλιών του δημοσίου από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους.
 
Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές στη Ρώμη προγραμματίζεται να διεξαχθούν εντός 2012, όπως δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Άννα Μαρία Καντσελιέρι. Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κεντροδεξιά σίγουρα δεν βοηθά τα τοπικά μπερλουσκονικά στελέχη, πολύ περισσότερο τον ίδιο τον Αλεμάνο, η θητεία του οποίου λήγει τον ερχόμενο Απρίλιο.
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν υποστηρίζει ότι δεν εισπράττει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, αν λέει ψέματα, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν»
«Επιπλέον, κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει δοθεί στο Ιράν, ούτε έχει αποδεσμευτεί από τα κεφάλαιά τους προς αυτούς από τις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
τραμπ
Γκάντι Άιζενκοτ: Ο στρατηγός που απειλεί να «ρίξει» τον Νετανιάχου στο Ισραήλ – Έχασε τον γιο του στη Γάζα, τον χλευάζουν για τα αγγλικά του
Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού εξελίσσεται σε ισχυρό διεκδικητή της πρωθυπουργίας, καθώς η δημοτικότητα του Μπενιαμίν Νετανιάχου καταρρέει στον δρόμο προς τις κάλπες του φθινοπώρου
Γκάντι Άιζενκοτ