Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιούνκερ για Μέι: “Είναι όλα ψέματα”! [vid]

Γιούνκερ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Για… ασύστολα ψεύδη κατηγορεί τους δημοσιογράφους ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το απίστευτο δημοσίευμα της FAZ για την συνάντησή του με την Τερέζα Μέι.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο για… μη πολιτικούς λόγους. Μια συνάντηση που είχε με την Τερέζα Μέι προκάλεσε ένα… ζουμερό δημοσίευμα από την γερμανική FAZ.

Μέι

Γιούνκερ… καθησυχαστικός

Δημοσίευμα που αποκαλύπτει πως ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε σε συμβούλους του μετά το δείπνο με την πρωθυπουργό της Βρετανίας: Η Τερέζα Μέι δείχνει «μελαγχολική» και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της!

Δεν έμεινε όμως εκεί: «Η όψη της Μέι έλεγε τα πάντα», είπε αργότερα στους συνεργάτες του ο Γιουνκέρ, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της, μοιάζει σα να μην μπορεί να κλείσει μάτι».

Κι αφού οι σύμβουλοι των Γιούνκερ και Μέι… σκοτώνονται στο Twitter, ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν αποφάσισε να πάρει επισήμως θέση. Και να διαψεύσει τα πάντα! Ο Γιούνκερ μοιάζει να προσπαθεί λίγο… παραπάνω, αφού δηλώνει σοκαρισμένος (!) με το δημοσίευμα και το μήνυμά του με λίγα λόγια είναι το εξής: Όλα είναι μέλι – γάλα!

Σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε συγκεκριμένα: “Είμαι πραγματικά έκπληκτος, για να μην πω σοκαρισμένος για ό, τι γράφτηκε στον γερμανικό Τύπο. Τίποτα δεν είναι αλήθεια σε όλα αυτά. Είχα ένα εκπληκτικό δείπνο εργασίας με την Τερέζα Μέι. Ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν ήταν κουρασμένη. Αγωνίζονταν όπως είναι το καθήκον της. Συνεπώς για μένα είναι όλα καλά“.

Τότε ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: “Δηλαδή δεν σας έκανε έκκληση για βοήθεια;”, με τον Γιούνκερ να απαντά αρνητικά…

Δείτε το βίντεο

Διαψεύδει και η εκπρόσωπος του Γιούνκερ

Σε διάψευση του δημοσιεύματος για την επίμαχη συνάντηση, προχώρησε και η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα. Η ίδια, με ανάρτησή της στο Twitter μεταφέρει δήλωση του Γιούνκερ: “Συνάντησα την Τερέζα Μέι για δείπνο την προηγούμενη εβδομάδα και αν και μερικά δημοσιεύματα αναφέρουν το αντίθετο, σας λέω, ήταν μια καλή συνάντηση“.

Δείτε την ανάρτηση

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις