Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιούνκερ: Οι Έλληνες έχουν λάθος εικόνα για τον Σόιμπλε και την Γερμανία

Γιούνκερ: Οι Έλληνες έχουν λάθος εικόνα για τον Σόιμπλε και την Γερμανία

Για έναν υπουργό που συχνά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα όσα λέγονται γι αυτόν έκανε λόγο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την κρίσιμη στιγμή τάχθηκε υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild Zeitung, και ερωτώμενος για το αν οι υπερχρεωμένες χώρες «χαίρονται», όπως λένε, πολύ πρόωρα για το τέλος της θητείας Σόιμπλε ως υπουργού Οικονομικών, ανέφερε πως η εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για τον Σόιμπλε και τη Γερμανία δεν έχει συχνά σχέση με την πραγματικότητα.

Υποστήριξε από την άλλη ότι αποτελεί ένα “γερμανικό παραμύθι” το ότι μόνο ο Σόιμπλε έχει υποστηρίξει τη δημοσιονομική πειθαρχία, προσθέτει ότι ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών διαδραματίζει στην Ευρώπη έναν ρόλο που προωθεί τη συναίνεση και καταλήγει ότι, σε κάθε περίπτωση, ο Σόιμπλε θα γίνει ένας εξαιρετικός πρόεδρος της Βουλής.

Σχολιάζοντας την στάση του FDP (Ελεύθεροι Δημοκράτες) έναντι των υπερχρεωμένων κρατών και το αν αυτή μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την Ε.Ε, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι η το κυβερνών κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ είναι ένα έμπειρο ευρωπαϊκό κόμμα, ενώ υποστήριξε πως δεν μπορεί να διακρίνει πρόθεση απομάκρυνσης των Πρασίνων από την Ευρώπη και εκφράζει την ευχή το FDP να θυμηθεί ότι είναι το κόμμα του Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ.

Όσον αφορά την προσφυγική κρίση, τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και την απόφαση της Γερμανίας να υποδεχτεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέει ότι έπραξε σωστά και ότι αυτή η στάση ανθρωπισμού την τιμά.

Ανέφερε επίσης ότι περισσότεροι από 17.000 υπάλληλοι της νέας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής στηρίζουν τους 100.000 εθνικούς συνοριοφύλακες και τις περιπολίες σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία και Ισπανία και ότι η Ευρώπη είναι και παραμένει μια ήπειρος της αλληλεγγύης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις