Κόσμος

Γιούνκερ: Οι Ιταλοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσαν στην Ιταλία οι δηλώσεις του Επιτρόπου Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, μια παρέμβαση που φέρεται να έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φαίνεται να προκαλεί νέα δυσαρέσκεια στη Ρώμη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που υπογράφουν οι ανταποκριτές της στις Βρυξέλλες και τη Ρώμη, ο Γιούνκερ φέρεται να δήλωσε ότι οι Ιταλοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο, να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι και να επιρρίπτουν όλα τα προβλήματα της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Επίτροπής είπε ότι είναι “βαθιά ερωτευμένος” με την “bella Italia”, αλλά δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι για όλα τα προβλήματα της χώρας ευθύνεται η ΕΕ ή η Κομισιόν.

“Οι Ιταλοί πρέπει να φροντίσουν για τις φτωχότερες περιοχές της Ιταλίας. Αυτό σημαίνει, περισσότερη δουλειά· λιγότερη διαφθορά· σοβαρότητα. Θα τους βοηθήσουμε, όπως κάναμε ανέκαθεν. Αλλά ας μην παίζουμε αυτό το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών στην ΕΕ. Μια χώρα είναι μια χώρα, ένα έθνος είναι έθνος. Πρώτα οι χώρες, δεύτερη η Ευρώπη”, είπε.

Στη συνέχεια πάντως, ο Γιούνκερ πρόσθεσε ότι αυτήν την εβδομάδα θα ήταν προτιμότερο “να είναι κανείς σιωπηλός, συνετός και επιφυλακτικός” όταν καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις για την Ιταλία. “Εμπιστεύομαι πλήρως την ιδιοφυία του ιταλικού λαού”, κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τους F-35 στην Τουρκία: Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια για την άρση των κυρώσεων
Βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν να μην επιτραπεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία - Αντίθετος και ο Νετανιάχου που μιλά για αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ 14
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero