Κόσμος

Γιοχάνεσμπουργκ: Αυξάνονται οι νεκροί από την πλημμύρα – Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνονται οι νεκροί από την πλημμύρα που προκάλεσε η υπερχείλιση ποταμού στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, μετά τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή χθες (3.12.2022) και πλέον ανέρχονται στους 14.

Οι υπηρεσίες διάσωσης αναμένεται να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, όπως γνωστοποίησαν σήμερα το βράδυ οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων του Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς μετά τον αρχικό εντοπισμό των 9 νεκρών, ανασύρθηκαν άλλες 5 σοροί.

Τον αυξημένο αριθμό νεκρών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόμπερτ Μουλαούντζι, o εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων του Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος δεν ήταν σε θέση απόψε να δώσει τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που συνεχίζουν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

«Χθες βράδυ, μια ομάδα συμμετείχε σε θρησκευτικές τελετές στον ποταμό όταν ξεκίνησε καταιγίδα», δήλωσε ο Μουλαούντζι, ο οποίος διευκρίνισε πως 33 πιστοί βρίσκονταν στις όχθες του μικρού ποταμού Τζουσκέι τη στιγμή της ξαφνικής υπερχείλισής του.

Οι ελπίδες να βρεθούν «ζωντανοί άνθρωποι που φέρονται ως αγνοούμενοι λιγοστεύουν», υπογράμμισε ο Μουλαούντζι.

Η ξαφνική άνοδος της στάθμης του νερού αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στη συνοικία αυτή του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οι καταιγίδες, σχεδόν κάθε βράδυ στη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι συχνά ξαφνικές και βίαιες.

«Η πρόσβαση στα ποτάμια είναι ελεύθερη στη χώρα αυτή και οι άνθρωποι ασκούν τη θρησκεία τους όπου θέλουν», υπενθύμισε ο Μουλαούντζι. «Ωστόσο πρέπει να εντείνουμε τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης» για να αποτρέψουμε την επανάληψη ανάλογων τραγικών περιστατικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ώρα μηδέν» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις συνομιλίες στην Ελβετία με φόντο τις συγκρούσεις στον Λίβανο
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τον πόλεμο στον Λίβανο, παρά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Διπλωματικό θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν την τελευταία συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν
Τζέι Ντι Βανς
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo