Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γκισλέιν Μάξγουελ: Έτσι «παγίδευε» πλούσιους με σκλάβες του σεξ – Η φωτογραφία ντοκουμέντο

Γκισλέιν Μάξγουελ: Έτσι «παγίδευε» πλούσιους με σκλάβες του σεξ - Η φωτογραφία ντοκουμέντο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση της Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία, ούσα φίλη του Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος κατηγορείτο για παιδεραστία και αυτοκτόνησε στο κελί του. Σε μια φωτογραφία, η Μάξγουελ φαίνεται να προωθεί τρία νεαρά κορίτσια για σεξ επί πληρωμή σε πλούσιους άνδρες στην πρεμιέρα ταινίας το 2000.

Πιο αναλυτικά, η Γκισλέιν Μάξγουελ φαίνεται σε μια φωτογραφία να πίνει το ποτό της, όσο τρία νεαρά κορίτσια έχουν προσεγγίσει έναν χρηματιστή και έναν φίλο του για να τους πείσουν να κάνουν σεξ επί πληρωμή. Υπενθυμίζεται ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορείται για διακίνηση γυναικών και ανηλίκων (sex trafficking), έχοντας προωθήσει τέσσερις ανήλικες για να ικανοποιηθούν οι άρρωστες ορέξεις του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του πριν δικαστεί για παιδεραστία.

Όπως αναφέρει η DailyMail, η φωτογραφία τραβήχτηκε στο νυχτερινό κέντρο Red Cube στο Λονδίνο στις 22 Νοεμβρίου 2000, κατά τη διάρκεια ενός after party, μετά την πρεμιέρας της ταινίας «Charlie’s Angels» (Οι Άγγελοι του Τσάρλι). Τη δημοσίευσε η εφημερίδα «Sun on Sunday».

Στην πρεμιέρα, στο Odeon Leicester Square, είχε πάει και ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος δεν φαίνεται να γνώριζε πως στον διπλανό χώρο βρισκόταν και η Γκισκλέιν Μάξγουελ με τα κορίτσια. Ωστόσο, η παρουσία και των δύο εγείρει ανησυχίες για το πόσο κοντά είχε φτάσει στο παλάτι η Μάξγουελ, καθώς ερευνάται και η σχέση της ίδιας και του Τζέφρι Επστάιν με τον πρίγκιπα Άντριου.

«Κανείς δεν ενδιαφερόταν για τα κορίτσια»

Ένας μεσίτης που βρισκόταν στο after party, περιέγραψε πως ένιωσε «τρομοκρατημένος» όταν κατάλαβε ότι τα κορίτσια βρίσκονταν εκεί για αυτόν το σκοπό.

«Τα τρία κορίτσια ήρθαν σε εμένα και έναν φίλο μου και μας φλέρταραν. Ήταν στα τέλη της εφηβείας τους ή λίγο πάνω από 20 ετών. Η μία, που είναι στα δεξιά μου στη φωτογραφία, φαινόταν να είναι η ”αρχηγός” και μας ρωτούσε αν θέλαμε να τις κεράσουμε ποτά ή να πάμε κάπου. Η κοπέλα στα αριστερά μου ήταν πιο ήσυχη και πιο νευρική. Και η κοπέλα στο πίσω μέρος ήταν Ανατολικοευρωπαία και επίσης ήσυχη. Φαινόταν ότι οι ερωτήσεις τους ήταν όλες για να εξακριβώσουν τον πλούτο μας», είπε.

Μάλιστα, σημείωσε, ότι κανείς δεν ενδιαφερόταν για τα κορίτσια και έτσι λίγο μετά, η Μάξγουελ τις απέσυρε ενώ εκνευριζόταν μαζί τους αν περνούσαν παραπάνω ώρα μαζί με ορισμένους καλεσμένους.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι στο after party συζητήθηκε μεταξύ των καλεσμένων αν τα κορίτσια ήταν συνοδοί πολυτελείας ή όχι.

Τα στοιχεία για τη σχέση της με τον πρίγκιπα Άντριου

Περίπου δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της ταινίας, η Μάξγουελ φέρεται να ήταν καλεσμένη του πρίγκιπα Άντριου σε πάρτι στο Λος Άντζελες που διοργάνωσαν τα BAFTA για την ταινία Charlie’s Angels ενώ έναν μήνα αργότερα, αμφότεροι οι Τζέφρι Επστάιν και Γκισλέιν Μάξγουελ πήγαν μαζί με τον πρίγκιπα Αντριου στο Σάντριγχαμ, το κτήμα της βασίλισσας, για σκοποβολή.

Το χρονικό πλαίσιο που δημοσιεύεται η φωτογραφία είναι αρκετά κρίσιμο, καθώς υπάρχουν έντονες φήμες ότι η Μάγξουελ θα μπορούσε να «κατονομάζει πρόσωπα» αν κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων.

Αύριο, μάλιστα, (Τετάρτη 22.12.2021), θα ξεκινήσουν οι τελικές αγορεύσεις στη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ και πιθανότατα να ανακοινωθεί η απόφαση το ίδιο βράδυ.

«Οι ένορκοι δεν θα θέλουν να τους απασχολεί αυτό το θέμα τα Χριστούγεννα, οπότε οι δικηγόροι και των δύο πλευρών αναμένουν ετυμηγορία αυτή την εβδομάδα», δήλωσε νομική πηγή που συνδέεται με την υπόθεση στη Mail on Sunday.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκισλέιν Μάξγουελ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που δείχνουν ότι με τον Τζέφρι Επστάιν, εκτός από επαγγελματική, μάλλον είχαν και προσωπική σχέση και πιθανότατα κάποια στιγμή η Μάξγουελ κυοφορούσε το παιδί του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις