Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Γκουτέρες για Γάζα: Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο απελπιστική, λυπάμαι που το Ισραήλ εντείνει τις επιχειρήσεις

Γκουτέρες για Γάζα: Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο απελπιστική, λυπάμαι που το Ισραήλ εντείνει τις επιχειρήσεις

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε πως η κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας γίνεται όλο και πιο απελπιστική, εκφράζοντας τη λύπη του που το Ισραήλ “ενέτεινε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις” εκεί.

Συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως «η κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας γίνεται όλο και πιο απελπιστική από ώρα σε ώρα. Λυπάμαι που αντί για μια αναγκαία απαραίτητη ανθρωπιστική παύση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ ενέτεινε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις».

Ο ισραηλινός στρατός αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών του που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας, όπως  ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

“Στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε” τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας “και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

“Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας”, διευκρίνισε.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι έλαβε προειδοποιήσεις από τις αρχές του Ισραήλ να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας.

“Από σήμερα το πρωί, υπήρχαν επιδρομές σε απόσταση 50 μέτρων από το νοσοκομείο” της Γάζας, προσθέτει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος για τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις