Κόσμος

Γκουτέρες σε Ισραήλ: «Έγκλημα πολέμου» η επίθεση σε ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαφές μήνυμα προς το Ισραήλ από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες που ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε επίθεση στις ειρηνευτικές δυνάμεις συνιστά «έγκλημα πολέμου».

Οι δηλώσεις του Αντόνιο Γκουτέρες ήρθαν μετά αφότου άρματα μάχης του στρατού του Ισραήλ εισέβαλαν σε βάση της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο (UNIFIL).

Αυτή ήταν η τελευταία κατηγορία για ισραηλινές παραβιάσεις και επιθέσεις κατά της UNIFIL, τις τελευταίες ημέρες.

«Οι ειρηνευτικές δυνάμεις της UNIFIL παραμένουν σε όλες τις θέσεις και η σημαία του ΟΗΕ συνεχίζει να κυματίζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, Στέφαν Ντουζάρικ.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει ότι το προσωπικό της UNIFIL και οι εγκαταστάσεις της δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο. Οι επιθέσεις εναντίον ειρηνευτικών δυνάμεων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Μπορεί να συνιστούν έγκλημα πολέμου», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στις Φιλιππίνες: Νεκρή στα 30 της γνωστή τραγουδίστρια και μέλος του γκρουπ Sugarpop έπειτα από ατύχημα στο σπίτι της
Η Βανέσα Μπλάνκα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Φιλιππινέζικο talent show Popstar Kids, οι Sugarpop σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα του ριάλιτι και εμφανίζονταν τακτικά σε μουσικές σόου στις Φιλιππίνες
Η 30χρονη Vanesa Blanca
Συνελήφθη Ουκρανός που σχεδίαζε τη δολοφονία αξιωματούχου της βιομηχανίας όπλων της Ουκρανίας για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα ο ύποπτος διέφυγε στην Πολωνία, όπου συνελήφθη στη Βαρσοβία και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας με χρήση εκρηκτικών και κατοχή εκρηκτικών
Ουκρανία
Τουρκία κατά Νετανιάχου μετά τον βομβαρδισμό στη Συρία: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του»
Νέα ανταλλαγή αιχμών μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ μετά το ισραηλινό πλήγμα στην αεροπορική βάση Αμπού Αλ Ντουχούρ - Κατζ: «Ο Ερντογάν παρασύρει την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες»
Μπενιαμίν Νετανιάχου