Κόσμος

«Γκρεμοτσακίστηκε» η τουρκική λίρα και… πονοκέφαλος για Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τουρκική λίρα υποχώρησε έναντι του δολαρίου σήμερα, Τρίτη 18.02.2020, στο χαμηλότερο επίπεδο της από τον περασμένο Μάιο.

Μια εξέλιξη που έρχεται καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για την πολιτική της και ανησυχούν για την ένταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Η τουρκική λίρα και η αντίδραση της χώρας

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, που έχει μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 1.275 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, αναμένεται σήμερα να μειώσει το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 10,75%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Στις 11:17 ώρα Ελλάδας, το τουρκικό νόμισμα διαμορφώθηκε στις 6,0695 λίρες ανά δολάριο έχοντας υποχωρήσει έως τις 6,0710 λίρες από τις 6,0485 που έκλεισε χθες.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης BIST 100 σημείωσε πτώση 0,9%, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 1%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανήβηκε τις τρεις υψηλότερες κορυφές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας μέσα σε 24 ώρες με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει ασθενείς με καρκίνο
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Σάλος με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε: «Θα έκανα σεξ με την Κάιλι Μινόγκ»
Οι «καυτές» ερωτήσεις συνεχίστηκαν με την Όσμπρον να τον ρωτά αν με τη σύζυγό του, Τζόντι Χέιντον, «το κάνουν σαν κουνέλια» με τον ίδιο να απαντά αστειευόμενος: «όταν έχουμε χρόνο….»
O Άντονι Αλμπανέζε
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι 36 ώρες του Τραμπ στην Άγκυρα – Διμερής με Ερντογάν, προσγειώνεται σε ειδικό αεροδρόμιο, με γραβάτα οι ταξιτζήδες
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης Τραμπ και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Επί ποδός περίπου 56.000 αστυνομικοί - Πρώτη παρουσία Αμερικανού προέδρου στην τουρκική πρωτεύουσα μετά από 17 χρόνια
Τραμπ και Ερντογάν