Κόσμος

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Κατοχυρώνει εμπορικά το όνομά της

Ανεβαίνει... επίπεδο η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η νεαρή Σουηδέζα ακτιβίστρια καταχωρεί με εμπορικά σήματα το όνομά της και το περιβαλλοντικό της κίνημα.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επιδιώκει πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση του ονόματός της και να καταχωρήσει με εμπορικό σήμα συνθήματα του περιβαλλοντικού κινήματος που ξεκίνησε για «την προστασία του κινήματος και των δραστηριοτήτων της», ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η έφηβη Σουηδή ακτιβίστρια υπέρ του περιβάλλοντος με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Instagram.

Τα εμπορικά σήματα θα αφορούν το όνομά της, καθώς και τα συνθήματα Παρασκευές για το Μέλλον (Fridays for Future στα αγγλικά και Skolstrejk for klimatet στα σουηδικά) και άλλων παρεμφερών φράσεων του μαθητικού κινήματος που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία της Τούνμπεργκ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Γκρέτα Τούνμπεργκ το επόμενο βήμα

Η 17χρονη, το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time για το 2019, τόνισε πως υπήρξαν «ατυχείς» περιπτώσεις όπου το όνομά της χρησιμοποιήθηκε «για επικοινωνία με άτομα υψηλού προφίλ, πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης, καλλιτέχνες κ.α.», καθώς και με μη εξουσιοδοτημένες εράνους.

Η καταχώρηση εμπορικών σημάτων θα «επιτρέψει την αφιλοκερδή νομική μου βοήθεια για να προβαίνω στις απαραίτητες ενέργειες εναντίον ατόμων ή εταιριών και άλλων που προσπαθούν να χρησιμοποιούν εμένα και το κίνημα για σκοπούς που δεν ευθυγραμμίζονται με όσα συμβολίζει το κίνημα», είπε η νεαρή ακτιβίστρια.

«Οι Παρασκευές για το Μέλλον είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ιδρύθηκε από εμένα. Ανήκει σε όλους που παίρνουν μέρος σε αυτό, πρώτα από όλα στους νέους. Μπορεί και πρέπει να μην χρησιμοποιείται για ατομικούς ή εμπορικούς σκοπούς», σημείωσε.

Συμπλήρωσε πως η ίδια και η οικογένειά της καταχώρησαν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «για τη διαχείριση χρημάτων (δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δωρεές, χρηματικά έπαθλα κλπ) με έναν απολύτως διαφανές τρόπο».

Ο στόχος του ιδρύματος είναι «η προώθηση της οικολογικής, της κλιματικής και της κοινωνικής βιωσιμότητας καθώς και της ψυχικής υγείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3