Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Γλέντι του Spiegel στον Ερντογάν! Σαΐτα από εφημερίδα στον… ποπό!

Γλέντι του Spiegel στον Ερντογάν! Σαΐτα από εφημερίδα στον… ποπό!

Είναι ένα σκίτσο που θα τον κάνει σίγουρα… έξαλλο! Το γερμανικό περιοδικό Spiegel “περιποιείται” τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κεντρικό θέμα τις συνεχόμενες και διαρκώς αυξανόμενες παρεμβάσεις του τουρκικού κράτους ενάντια στην ελευθερία του Τύπου.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ελευθερία του Τύπου είναι δύο φράσεις που δύσκολα χρησιμοποιούνται στην ίδια πρόταση. Ή μάλλον εύκολα, πολύ εύκολα, συνήθως όμως σε εκφράσεις όπως “νέα καταπάτηση της ελευθερίας του Τύπου ελέω Ερντογάν”.

Αφορμές για… ατελείωτο “δούλεμα”!

Τα σχετικά περιστατικά είναι δεκάδες, με τις απολυταρχικές τακτικές που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος απέναντι στην έκφραση των μέσων μαζικής ενημέρωσης να μονοπωλούν το ενδιαφέρον πολύ συχνά.

Μόλις χθες, σημειώθηκαν επεισόδια στην Ουάσιγκτον σε μικρή απόσταση από το κτίριο του ιδρύματος Brookings, όπου ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει ομιλία ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, στελέχη της ομάδας ασφαλείας του επικεφαλής του τουρκικού κράτους προσέγγισαν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν μια κινητοποίηση υπέρ των Κούρδων και ακλούθησαν σκηνές με άφθονο… ξύλο!

Το εξώφυλλο του Spiegel πάντως είναι δεδομένο πως θα δυσαρεστήσει τον κ. Ερντογάν. Έχει τίτλο “ο τρομερός μας φίλος. Η εκστρατεία του Ερντογάν κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας” και απεικονίζει τον τούρκο πρόεδρο… εν εξάλλω!

Αιτία είναι πως μία σαΐτα από φύλλο εφημερίδας (σ.σ. ο συμβολισμός ξεκάθαρος), έχει “καρφωθεί”… εκεί που βλέπετε! Ακριβώς δίπλα απεικονίζεται και η γερμανίδα καγκελάριος, κρατώντας μια βαλίτσα με χρήματα που φέρει το σήμα της ΕΕ (σ.σ. δεύτερος συμβολισμός για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην Τουρκία λόγω προσφυγικού). Η Άνγκελα Μέρκελ κρύβει απογοητευμένη το πρόσωπό της…

Δείτε το σκίτσο:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε