Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και τα ισόβια «πρωταγωνιστούν» στα βρετανικά ΜΜΕ

Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και τα ισόβια «πρωταγωνιστούν» στα βρετανικά ΜΜΕ

Θέμα και στα βρετανικά ΜΜΕ έγινε η απόφαση του δικαστηρίου για ισόβια κάθειρξη και τη φυλάκιση 11 ετών και 6 μηνών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, με την DailyMail να μεταδίδει την είδηση, αφού παρακολουθεί στενά την υπόθεση εξ αρχής, διότι η Καρολάιν είχε βρετανική καταγωγή.

«Ο Έλληνας πιλότος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Βρετανίδας συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, και τη δολοφονία του σκύλου τους πριν επινοήσει τη ληστεία για συγκάλυψη των πράξεών του» είναι ο τίτλος της DailyMail για την υπόθεση των Γλυκών Νερών που συγκλόνισε τόσο την Ελλάδα όσο και τη Βρετανία.

«Ένας Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου κρίθηκε σήμερα ένοχος για τον εκ προμελέτης φόνο της νεαρής Βρετανίδας συζύγου του και μετά από αυτό επινόησε ένα περίτεχνο τέχνασμα ότι είχε διαπραχθεί κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης διάρρηξης», σημειώνει η DailyMail.

Το βρετανικό μέσο προσθέτει ότι «μετά από μια δίκη έξι ημερών, μια επιτροπή τριών δικαστών και τεσσάρων ενόρκων διαπίστωσε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, 33 ετών, έπνιξε την Καρολάιν Κράουτς, 19 ετών, μέχρι θανάτου και είχε σχεδιάσει το έγκλημα τις προηγούμενες ώρες. Ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος επίσης για τη δολοφονία του σκύλου της οικογένειας, Ρόξυ, την οποία κρέμασε από ένα πανό του οικογενειακού σπιτιού ως μέρος μιας προσπάθειας δημιουργίας ψευδούς σκηνής εγκλήματος».

Η DailyMail εξιστορεί όλα όσα συνέβησαν στη δίκη και υπενθυμίζει το ειδεχθές, όπως το χαρακτήρισε η εισαγγελέας, έγκλημα του 33χρονου πιλότου. Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό μέσο είχε πάρει και συνέντευξη από τον πατέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, Ντέιβιντς Κράουτς.

The Sun: «Σατανικός» δολοφόνος – Καταδικάστηκε ο σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς

Η Sun αναφέρεται στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως «evil killer» (μτφ. «σατανικός δολοφόνος), μεταδίδοντας την είδηση για τα ισόβια και 11 χρόνια και 6 μήνες που καταδικάστηκε ο πιλότος. 

Στην εφημερίδα Sun είχε μιλήσει ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «θα έσπαγα το κεφάλι του και θα δεχόμουν τις συνέπειες». Ακόμη, σχολιάζοντας τη στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου, αναφέρεται στον 33χρονο πιλότο ως «άκαρδο», για το γεγονός ότι διέπραξε το συγκεκριμένο έγκλημα και άκουσε το πόρισμα ανέκφραστος.

Αναφορές και από τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ

Τόσο ο Guardian όσο και το Sky News μεταδίδουν την είδηση, μαζί με τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ, και κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη «βρετανίδα Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις