Κόσμος

Γλυπτό – φόρος τιμής στην Aston Martin, θριαμβεύτρια του Λε Μαν!

Ένα θεόρατο γλυπτό ύψους 31 μέτρων υποβαστάζει μία ιστορική Aston Martin βρίσκεται στο επίκεντρο του φετινού Goodwood Festival of Speed.

“Φέτος, παρουσιάζουμε μία μόνο, τέλεια Aston Martin DBR1, το κλασικό με το πράσινο χρώμα αγωνιστικό αυτοκίνητο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον ουρανό”, εξήγησε ο δημιουργός του έργου, Τζέρι Τζούντα.

Ένα από τα πιο γνωστά αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950, η Aston Martin DBR1 βγήκε από τη μονάδα παραγωγής το 1954 και ήταν ο νικητής των 24 ωρών του Λε Μαν το 1959.

Μία DBR1, την οποία οδήγησε ο Βρετανός οδηγός Φόρμουλα 1 Στίρλινγκ Μος, αγοράστηκε το 2018 για 17,5 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και έγινε το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ.

Στο γλυπτό, η δομή που υποβαστάζει το αυτοκίνητο – προϊόν συνεργασίας των εταιρειών Diales και Littlehampton Welding – αποτελείται από ένα “απίστευτα λεπτό” ατσάλινο κομμάτι, βάρους 47 τόνων. “Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να κατασκευάσουμε κάτι απλό και να επιτύχουμε την τέλεια ισορροπία – πρέπει να είναι καθαρό και απλό. Το αυτοκίνητο ήταν αγωνιστικό και νικητής στο Λε Μαν και θέλαμε να εστιάσουμε σε αυτό” τόνισε ο Τζούντα.

Το Goodwood Festival of Speed είναι ένα φεστιβάλ αγώνων αυτοκινήτων το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο, από το 1993, στα κτήματα του Goodwood House, στο Δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: 38 οι νεκροί από την χιονοθύελλα, 550 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Το χιόνι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία και οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές ρεύματος πριν υποχωρήσει τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω του τσουχτερό κρύο
Χιονόπτωση στην Οκλαχόμα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν