Κόσμος

Γνωστός σκηνοθέτης συνελήφθη για κατασκοπεία!

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως δέκα χρόνια!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έως 10 χρόνια ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει από δικαστήριο της Καμπότζης ο αυστραλός σκηνοθέτης Τζέιμς Ρίκετσον, ο οποίος συνελήφθη στην Πνομ Πενχ στις 3 Ιουνίου με την κατηγορία της κατασκοπείας.

«Μετά τη διεξαγωγή ερευνών ο εισαγγελέας της χώρας Σινγκ Σοκ απήγγειλε κατηγορίες στον Ρίκετσον για συλλογή πληροφοριών οι οποίες μπορεί να υπονομεύσουν την εθνική άμυνα της χώρας, σύμφωνα με το άρθρο 446 του Ποινικού Κώδικα και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για την επόμενη νομική διαδικασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Πνομ Πενχ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το άρθρο 446, η ενέργεια της λήψης ή της συλλογής, με σκοπό την παροχή εξουσιών σε ένα ξένο κράτος ή σε πράκτορές του, πληροφοριών, αντικειμένων, εγγράφων, δεδομένων τεχνολογικών πληροφοριών ή μνημονίων τα οποία ενδέχεται να υπονομεύσουν την εθνική άμυνα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από πέντε έως 10 χρόνια.

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης συνελήφθηκε το Σάββατο στην Πνομ Πενχ από τις τοπικές αρχές όταν πετούσε μια κάμερα-drone χωρίς άδεια στο συλλαλητήριο της κόμματος της αντιπολίτευσης Κόμμα Εθνικής Διάσωσης, κοντά στο Παλάτι.

Κατά τη στιγμή της σύλληψης, οι αρχές τον κατηγόρησαν για τη συλλογή πληροφοριών με στόχο τη διαβίβασή τους στο εξωτερικό χωρίς άδεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ τελείωσε, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ξανάρχισε: Γιατί ΗΠΑ και Ιράν επέστρεψαν στα όπλα – Τι φέρνει η επόμενη μέρα
Η Τεχεράνη απαντά με πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν, ο Γκαλιμπάφ προειδοποιεί για τo Ορμούζ και ο Τραμπ χάνει την υπομονή του και απειλεί με χειρότερα πλήγματα
Ιράν
ΝΑΤΟ: Βοήθεια 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία με Patriot – Ποιες χώρες σηκώνουν το οικονομικό βάρος
Οι σύμμαχοι δεσμεύτηκαν στο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διαθέσουν 70 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2026 για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, εκπαίδευσης και άλλων μορφών υποστήριξης προς το Κίεβο
Τραμπ και Ζελένσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Τραμπ: «Το Ιράν ζήτησε συμφωνία μετά τις αμερικανικές επιθέσεις» – Ανταλλαγή επιθέσεων για άλλη μια νύχτα
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν, σε αντίποινα για τα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράν
Καπνοί από ένα λιμάνι κοντά σε Στενά του Ορμούζ
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες