Κόσμος

“Γονατίζει” την Ιταλία ο κορονοϊός: “Μαύρο” Σάββατο με 297 νεκρούς

Αύξηση παρουσίασαν σήμερα οι θάνατοι στην Ιταλία από την επιδημία Covid19. Το τελευταίο 24ωρο, έχασαν τη ζωή τους 297 άνθρωποι και καταγράφηκαν 31.758 νέα περιστατικά.

Συνολικά, στην Ιταλία, διενεργήθηκαν 215.886 διαγνωστικά τεστ. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας, από χθες μέχρι σήμερα εισήχθησαν 97 νέοι ασθενείς, και άλλοι 972 στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Χθες καταγράφηκαν 31.084 νέα περιστατικά και 199 θάνατοι.

Στο μεταξύ, μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το πολύ τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκριθούν νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Πριν από το τελικό “πράσινο φως”, όλα δείχνουν ότι αυτή την φορά θα διεξαχθεί σχετική συζήτηση στο κοινοβούλιο για να ληφθούν υπόψη τυχόν προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Αυτό που μένει ακόμη να εξακριβωθεί είναι αν τα νέα μέτρα θα αφορούν τις περιφέρειες με μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων (όπως την Λομβαρδία, την Καμπανία, το Βένετο και την Τοσκάνη) ή θα έχουν εθνική ισχύ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2