Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Google: Οι πρώτες μέρες με τα «χαρέμια»! Σεξ, ναρκωτικά και coding

Google: Οι πρώτες μέρες με τα «χαρέμια»! Σεξ, ναρκωτικά και coding

Google. Η μηχανή αναζήτησης που εμπιστεύονται εκατομμύρια άνθρωποι σε καθημερινή βάση.

Η αξιόπιστη πολυεθνική της Google δεν ήταν πάντα έτσι. Σε νέο βιβλίο αποκαλύπτονται οι άγριες πρώτες μέρες της εταιρείας. Τότε που έρρεε το αλκοόλ και τα πάρτι είχαν την πρωτοκαθεδρία για τη start-up.

O Charlie Ayers, ο πρώτος σεφ στην καφετέρια της Google, μίλησε για τα πάρτι της εταιρείας με ναρκωτικά και τα “χαρέμια” ελκυστικών γυναικών που βρίσκονταν γύρω από τους ιδρυτές Larry Page και Sergey Brin.

“O Larry και ο Sergei είχαν γύρω τους καυτά κορίτσια και είχαν γίνει σαν το μικρό τους χαρέμι administrators. Τις έλεγα L&S Harem” αποκάλυψε στο βιβλίο του Valley of Genius.

Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει την ιστορία των άγριων πρώτων ημερών της Google στο Silicon Valley. Έτσι όπως του τα μετέφεραν hackers, ιδρυτές και geeks.

“Όλα αυτά τα κορίτσια είναι πλέον επικεφαλής διαφόρων τμημάτων της εταιρείας χρόνια μετά”.

Η Heather Cairns, η πρώτη επικεφαλής στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων, υποστήριξε ότι το προσωπικό είχε ανησυχίες για τη σχέση του Brin με τις εργαζόμενες.

“Με κάποιο τρόπο εμπιστεύεσαι τον Larry με την προσωπική του ζωή. Πάντα ανησυχούσαμε ότι ο Sergey θα αρχίσει να βγαίνει με κάποια στην εταιρεία”.

Ο Brin αργότερα έκανε σχέση με τη μάνατζερ μάρκετινγκ Amanda Rosenberg. Έτσι πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του και συνιδρυτή της 23andMe Anne Wojcicki.

Εξομολογήσεις για την Google

H Heather υποστήριξε ότι το σεξ μεταξύ των εργαζομένων ήταν κάτι τόσο συνηθισμένο που δεν ήταν απίθανο να τους πετύχεις τη στιγμή της πράξης.

“Θυμηθείτε ήμασταν ένα μάτσο 20άρηδες, εκτός από εμένα που ήμουν 35, και υπήρχαν ορμόνες”.

Άλλοι χαρακτήρισαν ότι στην ατμόσφαιρα της Google επικρατούσε το sex, drugs and rock ‘n’ roll.

“Στις εκδρομές για σκι στο Squaw Valley γίνονταν απίστευτα πάρτι. Όταν οι εργαζόμενοι δεν πάρταραν, δούλευαν σκληρά”.

Οι ιδρυτές της πρώτες μέρες της Google φέρεται ότι ήταν αντίθετοι με τη χρήση διαφήμισης. Μέχρι που είδαν όλους τους ανταγωνιστές τους να το κάνουν.

Η πρώην εργαζόμενη της Google Marissa Mayer, που έγινε CEO της Yahoo, περιέγραψε τις συσκέψεις όπου έπεφταν οι ιδέες.

“Ήμουν εκεί την ημέρα που κάναμε τα πρώτα πειράματα με το Street View”. Είχαν νοικιάσει μια κάμερα και πήγαιναν με ένα μπλε Volkswagen. Άρχιζαν να οδηγούν στο Palo Alto και να βγάζουν μια φωτογραφία κάθε 15 δευτερόλεπτα. Στο τέλος της μέρας βάζαμε τις φωτογραφίες μαζί και προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να τις ενώσουμε”.

Ο Doug Edwards θυμάται ότι ο Brin σε μια σύσκεψη πρότεινε να προβληθεί το λογότυπο της Google στο φεγγάρι. “Ήθελε να πάρει ολόκληρο τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ και να τον χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει τσετσένους πρόσφυγες. Ήθελε να κάνει προφυλακτικά με το λογότυπο της Google που θα δίναμε στα σχολεία. Κάποια πράγματα όντως τα κάναμε. Όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις