Κόσμος

Γουατεμάλα: Διαδηλώσεις ενάντια στην υποχρεωτική ασφάλιση όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων

Η Κυβέρνηση της Γουατεμάλας πήρε την απόφαση έπειτα από ένα φοβερό τροχαίο που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου όταν λεωφορείο παραβίασε STOP και έπεσε από γέφυρα με απολογισμό 54 νεκρούς

Συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις στη Γουατεμάλα κατά του μέτρου της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει να ασφαλίζονται στο εξής υποχρεωτικά όλα τα μηχανοκίνητα τροχοφόρα οχήματα. Ανυποχώρητη δηλώνει η Κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη Προέδρου, Μπερνάρντο Αρέβαλο.

Στις 17 Μαρτίου, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε διατάξεις που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαΐου στη Γουατεμάλα και θα υποχρεώνουν όσους διαθέτουν μηχανοκίνητα τροχοφόρα οχήματα να τα ασφαλίζουν για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές τρίτων.

«Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η κυριότερη αιτία θανάτου στη χώρα μας, ξεπερνούν κατά πολύ την εγκληματικότητα. Πρόκειται για εθνική τραγωδία, που πρέπει να αντιμετωπιστεί και θα αντιμετωπιστεί. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, και γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε μέτρα, να εγγυηθούμε την τήρηση του νόμου», τόνισε ο γραμματέας επικοινωνίας της προεδρίας, Σαντιάγο Παλόμο, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι διαδηλώσεις που άρχισαν προχθές Τρίτη (σ.σ. 18.03.2025) εναντίον της μεταρρύθμισης συνεχίστηκαν χθες Τετάρτη (σ.σ. 19.03.2025), με περίπου τριάντα οδικούς άξονες αποκλεισμένους σε διάφορες περιοχές της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

 

 

 

Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου υπογραμμίζουν πόσο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση για τον πληθυσμό στη Γουατεμάλα, όπου σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, η φτώχεια μαστίζει το 60% των 17,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

 

Η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να νομοθετήσει για να γίνουν οι ασφαλίσεις όλων των ειδών μηχανοκίνητων οχημάτων υποχρεωτικές έπειτα από φοβερό τροχαίο που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου, με λεωφορείο και απολογισμό 54 νεκρούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12