Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Γουατεμάλα: Τουλάχιστον επτά νεκροί από ανταλλαγή πυρών σε φυλακή [pics]

Γουατεμάλα: Τουλάχιστον επτά νεκροί από ανταλλαγή πυρών σε φυλακή [pics]

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Τρίτη (07.05.2029) σε φυλακή στη Γουατεμάλα με συνέπεια τουλάχιστον επτά άτομα πέσουν νεκρά από πυροβολισμούς.

Ανταλλαγή πυρών ξέσπασε σε πτέρυγα φυλακής στη Γουατεμάλα όπου τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 τραυματίστηκαν σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως οι αρχές έχουν ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η αστυνομία «ήδη εισήλθε και ανέκτησε τον έλεγχο του κέντρου. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αποβιωσάντων κρατουμένων, έχει επιβεβαιωθεί πως είναι επτά. Ο αριθμός αυτός είναι προκαταρκτικός», ανέφερε ο Κάρλος Μοράλες, εκπρόσωπος του σωφρονιστικού συστήματος της Γουατεμάλας.

Από Ένας εκπρόσωπος σώματος εθελοντών πυροσβεστών, ο Μάριο Κρους, είπε από την πλευρά του ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν. «Μέχρι στιγμής έχουμε απομακρύνει επτά πτώματα και περιμένουμε το τελευταίο», εξήγησε ο Κρους.

Ο Καμίλο Χιλμπέρτο Μοράλες, διευθυντής του συστήματος φυλακών της Γουατεμάλας, γνωστοποίησε ότι η ανταλλαγή πυρών σε πτέρυγα του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος ξέσπασε έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ κρατουμένων.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα σε έναν κρατούμενο που φέρεται να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και πυροβόλησε έναν άλλο κρατούμενο», δήλωσε ο Μοράλες στο τηλεοπτικό δίκτυο
TN23.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ακόμη οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με το αιματηρό επεισόδιο.

Στη φυλακή Παβόν, που απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, κρατούνται πάνω από 4.100 άνθρωποι, κατά επίσημα στοιχεία. Το 2016, εξέγερση στην ίδια φυλακή είχε στοιχίσει τη ζωή 14 ανθρώπων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις