Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Grenfell: Μέσα στον πύργο του θανάτου [pics + vid]

Grenfell: Μέσα στον πύργο του θανάτου [pics + vid]

Ήταν στις 14 Ιουνίου 2017 που η τρομακτική πυρκαγιά στον πύργο Grenfell στοίχισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους.

Για πρώτη φορά δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος με τον αριθμό 16. Το διαμέρισμα από το οποίο ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στον πύργο Grenfell.

Μαζί με τις φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν και 5 επίσημες εκθέσεις. Εστιάζουν στη φονική πυρκαγιά που εξαπλώθηκε αστραπιαία στον πύργο Grenfell, στο δυτικό Λονδίνο.

Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στον πύργο Grenfell

Σε μία από τις εκθέσεις για τη φονική πυρκαγιά αναφέρεται ότι η φωτιά ξεκίνησε γύρω από το ψυγείο. “Η προέλευση της φωτιάς ήταν μέσα ή γύρω από τον ψηλό ψυγειοκαταψύκτη”.

Άλλη έκθεση που εξέτασε την εξάπλωση της πυρκαγιάς επέκρινε την πολιτική της παραμονής, καθώς ενθάρρυναν τους ενοίκους να μείνουν στα διαμερίσματά τους. Το σύστημα επένδυσης στο εξωτερικό του πύργου Grenfell ήταν απίστευτα ευνοϊκό για την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Αυτό σημαίνει ότι η φωτιά εξαπλώθηκε σε 7 ορόφους μέσα σε 7 λεπτά και σε 19 ορόφους μέσα σε 12 λεπτά. Τα παράθυρα δεν είχαν πυρίμαχα φράγματα και περιβάλλονταν από καύσιμο υλικό.

“Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι πιθανότερο ότι η περιοχή προέλευσης της φωτιάς ήταν μέσα ή γύρω από το ψηλό ψυγείο στο νοτιοανατολικό τμήμα της κουζίνας. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει απροσδιόριστη αν και με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες είναι πιθανότερο να ξεκίνησε από τυχαία πράξη.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε από το παράθυρο της κουζίνας και ξαναγύρισε σε κάποιο σημείο από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις