Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γρίφος η συμμετοχή Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Γρίφος η συμμετοχή Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ απουσιάζει από τον κατάλογο των μελών της αμερικανικής αποστολής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ…

Ωστόσο, αναμένεται να πάει στο Νταβός.

Η προεδρία των ΗΠΑ δημοσιοποίησε χθες, Τετάρτη, κατάλογο με τα ονόματα των μελών της αμερικανικής αντιπροσωπείας που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Λείπει το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που πάντως αναμένεται να πάει στη σύνοδο.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν χαρακτηρίζεται επικεφαλής της αποστολής στη λίστα που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Παρά την απουσία του ονόματος του Τραμπ, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο επικαλέστηκε αξιωματούχους που δεν κατονόμασε, μετέδωσαν πως θεωρείται ουσιαστικά δεδομένο πως ο Ρεπουμπλικάνος θα ταξιδέψει στο Νταβός [1].

Ο υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος, ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το Εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, η κόρη και σύμβουλος του ενοίκου του Λευκού Οίκου Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της και σύμβουλος του προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.

Ο Τραμπ δεν πήγε πέρυσι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εξαιτίας της κρίσης που είχε προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους («shutdown»). Στις ΗΠΑ αρκετοί θεωρούν πως υπάρχει πιθανότητα να μην πάει ούτε φέτος, λόγω της παραπομπής του σε δίκη στη Γερουσία που αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στην φετινή, 50ή σύνοδο, που θα διεξαχθεί από την 21η ως την 24η Ιανουαρίου, συμμετέχουν ηγέτες μεγάλων δυνάμεων, στελέχη των κυβερνήσεών τους και επιχειρηματίες για να συζητήσουν τρέχοντα οικονομικά ζητήματα και τάσεις και να χαράξουν πολιτική. Ειδικά στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις