Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Γροιλανδία: Αποκολλήθηκε μετά από 3 ημέρες κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβαίνοντες που προσάραξε σε απομονωμένη περιοχή

Γροιλανδία: Αποκολλήθηκε μετά από 3 ημέρες κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβαίνοντες που προσάραξε σε απομονωμένη περιοχή
Φωτογραφία Reuters

Χρειάστηκαν να περάσουν 3 ημέρες για να αποκολληθεί τελικά το κρουαζιερόπλοιο με τους περισσότερους από 2.000 επιβαίνοντες που προσάραξε στην ανατολική Γροιλανδία σε μια απομονωμένη περιοχή, ανακοίνωσαν σήμερα (14.9.2023) η πλοιοκτήτρια εταιρεία και οι ένοπλες δυνάμεις της Δανίας.

«Το Ocean Explorer αποκολλήθηκε το πρωί», ανέφερε για το κρουαζιερόπλοιο με τους περισσότερους από 2.000 επιβαίνοντες η Διοίκηση Αρκτικής, μια μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού της Δανίας που εδρεύει στη Γροιλανδία.

Ένα πλοιάριο του Ινστιτούτου Φυσικής Ιστορίας της Γροιλανδίας κατάφερε να τραβήξει το κρουαζιερόπλοιο, διευκρίνισε η SunStone η πλοιοκτήτρια εταιρεία. «Κανείς δεν τραυματίστηκε, το περιβάλλον δεν μολύνθηκε και το κύτος είναι ανέπαφο», πρόσθεσε.

Το πλοίο, με 206 επιβάτες και μέλη πληρώματος, προσάραξε το απόγευμα της Δευτέρας στο Άλπεφιορντ, στη βορειοανατολική Γροιλανδία. Δεν χτύπησε σε βράχους αλλά «κάθισε» στην άμμο ενός κολπίσκου. Επιχείρησε πολλές φορές να αποκολληθεί, με την παλίρροια, αλλά χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με αυστραλιανές εφημερίδες, τρία κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο το οποίο μεταφέρει τουρίστες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις